De belangrijkste personages in Game of Thrones

Article
zaterdag, 23 januari 2016 om 15:14
xgn google image
Seizoen 6 komt er weer bijna aan en de hype begint zo langzaam aan weer zijn hoogtepunt te bereiken. Game of Thrones staat bekend om zijn geweldige personages. Lees hier alls over de belangrijkste personages in Game of Thrones.
Pas op, dit artikel bevat spoilers van Game of Thrones tot en met seizoen vijf en vergelijkingen met de boekenserie!!!
George R.R. Martin heeft bewezen enkele fantastische, memorabele personages neer te kunnen zetten in zijn boekenserie A Song of Ice and Fire. Een aantal jaar geleden brachten Dan Weiss en David Benioff naar de televisie. Lees hier alles over één van de tofste aspecten aan de serie: de personages. Maar vergis je niet, het is best lastig om de belangrijkste personages te selecteren, want voor je het weet is dat personage dood, zoals Ned Stark en Joffrey Baratheon.

Tyrion Lannister

Laten we beginnen met waarschijnlijk het favoriete personage van de meeste mensen: Tyrion Lannister. Wie niet sterk is moet slim zijn is een uitspraak die op Tyrion zeker van toepassing is. Als dwarf en uitgekotste jongste zoon uit de rijke Lannister familie is het niet makkelijk om je weg te vinden in Westeros. Met gevatte uitspraken en een beetje wijn probeert Tyrion zijn plaats in Westeros te vinden.
Recente gebeurtenissen hebben hem echter moeten doen vluchten uit Westeros op zoek naar een nieuwe rol in het spel der tronen. Tyrion zijn sterkte ligt in het adviseren van anderen. Met zijn sluwheid is hij dus perfect geschikt in de rol van hand of the king. Tyrion is still going strong!

Jaime Lannister

Dan door naar het personage dat misschien wel de meeste verandering doorgebracht heeft in de hele serie: Jaime 'Kingslayer' Lannister. Van verafschuwde, angstaanjagende en incestueuze warrior, naar een hulpeloze gevangene, naar iemand die zijn macht gebruikt voor het goede. Het leven van Jaime is niet altijd even makkelijk. Zo mist hij ondertussen een hand, twee onechtelijke kinderen en zijn er ook nog eens genoeg relatieproblemen.
De Prince Charming van seizoen één is echter veel veranderd en probeert goed te doen waar hij kan. In de boeken reist hij af naar Riverrun om de Tully's te breken, maar in de serie is hij op geheime missie vertrokken naar Dorne om zijn dochter Myrcella te bevrijden. Er wacht echter een nieuwe tegenslag die Jaime moet zien te overkomen.

Cersei Lannister

En van Jamie naar het derde en laatste kind van Tywin Lannister: Cersei Lannister. Waar Tyrion het meest geliefde personage is, is Cersei waarschijnlijk het meest gehate. Cersei doet er alles aan om haar kinderen en de positie van haar familie te beschermen. Maar met alles, bedoelen wij ook echt alles. In de rug steken, plotten en vooral heel achterbaks gemeen zijn, zijn dan ook dingen waar ze niet voor opzij gaat.
Er is echter ook nog zoiets als karma in Game of Thrones. De sparrows waarmee zij probeerde de Tyrell's uit de weg te ruimen hebben zich tegen haar gekeerd en dat resulteerde in de beroemde walk of shame. Je zou zelfs bijna medelijden krijgen met Cersei. Maar als je dan weer terug gaat denken wat zij allemaal wel niet heeft gedaan.... shame... shame.... shame.

Bran Stark

Een personage waar we niet veel van hebben gezien en niet veel over weten is: Bran Stark. Bran wordt al jaren dood geacht, maar niemand weet dat hij springlevend voorbij The Wall zijn eigen missie aan het volbrengen is. Hij kan niet meer lopen na zijn val, maar lijkt toch nog een belangrijke rol te gaan spelen in Game of Thrones. Zowel de seriekijkers als boeklezers tasten bij het verhaal van Bran verder in het duister.
Samen met Jojen Reed, Meera Reed en natuurlijk Hodor (en in de boeken ook een mysterieus personage Coldhands) is Bran op zoek naar een boom. Een boom waar hij naartoe geleid wordt door de Three-eyed crow. Duidelijker wordt het er in ieder geval niet op. Hopelijk zien we in het aankomende seizoen zes meer van Bran. En ohja, hij kan op geestelijk niveau in het lichaam van dieren kruipen.

Jon Snow

Als je geen fan bent van Tyrion, ben je dat wel van Jon Snow. Opgeklommen als bastaard van Ned Stark onderaan de ladder in de Nights Watch, naar de bevelhebber of the Nights Watch. Zijn aanpak tegenover de wildlings is rechtvaardig en met de goede bedoeling om het grotere kwaad tegen te gaan. Niet alle broeders van de Watch denken daar echter hetzelfde over. Misschien hebben zij nog nooit een White Walker gezien.
Maar het personage van Jon Snow is er een waar nog veel mysterie omheen hangt. Wie is zijn moeder? Waar is Benjen Stark. Jon Snow werd in de laatste aflevering neergestoken door zijn eigen broeders van de Nights Watch, maar is Jon Snow daarmee gewoon weg? Wij hopen en denken dat Jon nog een rol heeft in Game of Thrones. Het boek hint er enorm naar en de boekenserie heet niet voor niets A Song of Ice and Fire. Denk daar maar eens over na, for the watch!

Daenerys Targaryen

Nadat haar familie van de troon gestoten werd en bijna volledig uitgemoord is Daenerys inmiddels de enige overgebleven Targaryen; gevlucht uit Westeros. De enige? In de serie in ieder geval wel. Ze werd door iedereen en alles gebruikt, maar is door de seizoenen heen enorm gegroeid. Ze is nu een daadwerkelijk gerespecteerde koningin. Maar wat wil je ook met drie draken tot je beschikking...
Dany wil zelf nog veel leren als leider van een land, voordat ze de terugkeer maakt naar Kings Landing. Ze verzamelt daarom veel sterke mensen om haar heen zoals Tyrion en Daario Naharis. Maar de kijkers en lezers worden ondertussen steeds ongeduldiger. In het laatste seizoen werd ze bijna vermoord, totdat Drogon reddend optrad. Maar Drogon vloog ver weg van Meereen. Wat gaat er nu gebeuren?

Sansa Stark

Sansa is de oudste dochter van Ned Stark en als er één familie is waarmee je medelijden moet hebben in Game of Thrones dan is het wel de Stark familie. Sansa heeft al veel meegemaakt: verloofd met een tiran, getrouwd met de meest lelijke persoon in Westeros, verdacht van het vermoorden van de koning. Vervolgens is ze meegenomen door een pedofiel, heeft ze haar identiteit verloren, is er nog meer familie vermoord. En tot slot is ze verkracht en met een slaaf ontsnapt.
In de boeken loopt haar verhaal heel anders, maar in het laatste seizoen zagen wij Sansa samen met wat er nog overgebleven is van Theon ontsnappen aan de handen van Ramsay Bolton. Ramsay is na de dood van Joffrey de nieuwe 'bad guy'. Het is interessant om te zien waar haar verhaal nu naartoe gaat. Hopelijk liggen er nu iets betere tijden in het verschiet voor die arme Sansa.

Arya Stark

Arya Stark is al vanaf jongs af aan het zwarte schaap van de familie. Arya wilde leren zwaardvechten en boogschieten in plaats van breien en koken. Het ligt eraan hoe je het bekijkt, maar na veel geluk of juist pech is ze nu aangekomen op een plek waar je haar in seizoen één niet zou verwachten: in Braavos in het cult van de Faceless Men die je het beste kan omschrijven als hele goede moordenaars.
Arya is overal geweest en heeft waarschijnlijk het meeste meegemaakt van alle personages in Game of Thrones. Aan trauma's gebonden en door het tonen van doorzettingsvermogen is ze nog in leven. Als je er over nadenkt: al de Starks worden op dit punt in de tijd dood geacht, inclusief Arya. Enkel Robb is dood. Het is zeer interessant om te kijken wat het verhaal Arya deze keer weer brengt in seizoen zes.

Margaery Tyrell

Na drie volledig uit de hand gelopen trouwerijen, lukte het Margaery wel om te trouwen met koning Tommen Baratheon. Renly was niet bepaald een succes, Joffrey nog minder, dus dan maar Tommen. Op deze manier is de macht van Tyrell verbonden aan die van de Lannisters. Maar de Tyrells zijn slim genoeg om zelf hun eigen agenda te hebben. Margaery ligt dan ook regelmatig in de clinch met Cersei.
In het laatste seizoen werd het iets te heet onder de voeten van Cersei, die besloot Margaery aan te geven bij de High Sparrow voor het liegen over Ser Loras Tyrell. Maar wij denken niet dat oma Olenna Tyrell het leuk vindt dat Ser Loras en Queen Margeary gevangen genomen zitten. Met al haar macht en sluwheid zal zij proberen de twee te bevrijden. En vader Mace Tyrell zal ook wel wat proberen.

Brienne of Tarth

Het personage waarvan het verhaal het meeste verschilt tussen de boeken en de serie is toch wel Brienne of Tarth. Laten we maar met de deur in huis vallen: in de boeken is ze al tientallen hoofdstukken dood. De seriemakers willen echter hun eigen kant op met het verhaal en door de populariteit van Brienne loopt ze nu nog steeds rond in Westeros. Vechtend voor eer en loyaliteit om haar beloftes te vervullen gaat zij de strijd aan met alles dat in haar weg staat.
In haar laatste scène van seizoen vijf zagen wij haar eindelijk wraak nemen op Stannis Baratheon voor wat hij gedaan had met Renly. Of werden wij misleid? Het beeld werd namelijk net zwart, op het moment dat het zwaard van Brienne , Oathkeeper, neerdaalt op Stannis. Wij willen uiteraard meer zien van Brienne in het komende seizoen en vooral weten wat er is gebeurd met Stannis.
En dat was het dan helaas. Natuurlijk zijn er nog veel meer personages in Game of Thrones en kunnen wij daar hele boeken over schrijven, maar het moet een keer ophouden. Hier is nog wel een leuke bonus.