Boksfilm over legendarische George Foreman bijna te zien op Netflix

News
zaterdag, 28 oktober 2023 om 16:00
schermafbeelding 2023 10 27 om 102647f1698415769
Netflix heeft de releasedatum bekendgemaakt voor de film Big George Foreman. Deze film is een op ware gebeurtenissen gebaseerd boksdrama.
In de film wordt de hoofdrol van bokser George Foreman vertolkt door de erg jonge acteur Khris Davis, bekend van zijn rol in Atlanta. Deze boeiende biografie zal volgende maand beschikbaar zijn op de streamingdienst.
De film vertelt het erg inspirerende levensverhaal van George Foreman, met hoogtepunten als de winst van een Olympische gouden medaille op de Olympische Spelen van Mexico City in 1968. En zijn beste dagen als bokser met zijn indrukwekkende carrière als zwaargewicht wereldkampioen. Nadat hij zijn bokscarrière had afgesloten, nam Foreman een onverwachte wending door predikant te worden. Opmerkelijk genoeg keerde hij allen terug naar de boksring op 38-jarige leeftijd (maar liefst tien jaar na zijn laatste gevecht). Zijn redenatie om de handschoenen dan weer op te pakken is door de financiële problemen van zijn familie en de kerk die hem zo lief is. Hij werd destijds de oudste bokser in de geschiedenis die de titel van zwaargewicht kampioen boksen heroverde.
De regie van de film is in handen van George Tillman Jr. Oscar-winnaar Forest Whitaker vertolkt de rol van Doc Broadus, de oude trainer van George Foreman die hem in de bokswereld introduceerde en als een soort van mentor dient. Khris Davis zal de rol van George Foreman dus dan op zich nemen, terwijl Sullivan Jones de legendarische Muhammad Ali zal vertolken.

Rumble in the Jungle

Big George Foreman belooft een diepgaand inzicht te bieden in het erg opmerkelijke leven van de bokser. Van legendarische gevechten zoals het zo bekende en vooral iconische 'Rumble in the Jungle' gevecht met Muhammad Ali in Zaïre tot zijn spirituele zoektocht en transformatie tot predikant. Deze film belicht het uitzonderlijke traject van een van de meest iconische boksers in de geschiedenis.
Big George Foreman is vanaf 19 november te zien op Netflix

Populair Nieuws