5 redenen om Call of Duty Modern Warfare 3 te spelen

Article
maandag, 06 november 2023 om 9:00
call of duty modern warfare 3 headerf1692885886
Volgende week is het tijd voor de release van Call of Duty Modern Warfare 3, het derde deel van de rebootserie die oorspronkelijk begon in 2007. Het is natuurlijk lang niet de enige grote release van het najaar, dus snappen we dat het moeilijk is om te kiezen welke game je gaat halen. Dit zijn vijf redenen om Call of Duty Modern Warfare 3 te spelen.

1. Terugkeer van oude MW2 maps

We trappen af met misschien wel de grootste reden om Call of Duty Modern Warfare 3 te spelen. De oude maps van Call of Duty Modern Warfare 2 uit 2009 zijn namelijk compleet opnieuw opgebouwd voor de 2023-game. Oudere fans worden dan ook bediend met een goede dosis nostalgie.
De zestien maps van de oorspronkelijke Modern Warfare 2 worden al jarenlang gezien als één van de hoogtepunten in de geschiedenis van Call of Duty’s multiplayer. Met maps als Quarry, Rust, Scrapyard, Terminal en Highrise zullen oudere fans zichzelf bijna vijftien jaar jonger wanen, terwijl nieuwe fans van de reeks voor het eerst aan de slag kunnen met deze legendarische locaties.

2. Makarov is terug

Modern Warfare 3 brengt aan de andere kant ook het vervolg op de verhaallijn van de rebootreeks. De campagnes van de vorige twee Modern Warfare-delen werden enorm goed ontvangen en dus is er zeker reden om uit te kijken naar die van het derde deel. Vooral omdat bekende Modern Warfare-schurk Makarov centraal staat.
In de oorspronkelijke Modern Warfare-reeks was hij de iconische schurk waar naartoe gewerkt werd. Destijds was het zijn introductie met de missie No Russian die hem als een bom liet inslaan bij fans van de campagnes. Hoe het nieuwe deel het personage eer aan moet gaan doen, wil je dan ook niet missen.
call of duty modern warfare 3 zombiesf1695201916

3. Zombies

Een primeur voor de Call of Duty Modern Warfare-reeks is de toevoeging van een zombies-modus. Nooit eerder had deze subserie van Call of Duty de feature, maar voor het nieuwe deel maken de ondoden hun debuut. Deze keer wordt de ervaring alleen wel een tikje anders.
De zombies-modus gaat namelijk voor een open spelwereld, waarbij je onder andere baasgevechten hebt. Dat niet alleen, er kunnen ook maximaal 24 spelers deelnemen aan een sessie zombies schieten. We zijn dan ook benieuwd hoe de modus uitpakt voor Modern Warfare 3.

4. MW2-spelers kunnen content meenemen

Wie Call of Duty Modern Warfare 2 gespeeld heeft, kan zich voor het nieuwe deel opmaken voor een extra voordeeltje. Je kunt namelijk tal van wapens, blueprints, operator skins, emblemen, stickers, calling cards, loading screens en voertuigenskins meenemen naar Modern Warfare 3. Het heeft te maken met het feit dat de game oorspronkelijk bedoeld was als een uitbreiding op Modern Warfare 2.

5. Terugkeer van geliefde modi

De laatste reden om uit te kijken naar Modern Warfare 3 is het feit dat een aantal modi terugkeren in de multiplayer waar fans zin in hebben. Zo wordt de “red dot” minimap teruggebracht, waarop je in een match kunt zien als een vijand ergens op de map schoten lost. Via een kleine rode stip kun je je vervolgens positioneren op de beste plek. Het was een feature die op mysterieuze wijze ontbrak in de voorgaande delen en daar waren fans niet blij mee.