BioWare krijgt voor nieuwe Mass Effect hulp van veteranen

News
woensdag, 16 december 2020 om 15:45
mass effect will continuef1625211453
Ontwikkelaar BioWare heeft bij de afgelopen Game Awards een nieuwe Mass Effect game aangekondigd. Daarbij zal het team worden geholpen door een aantal veteranen van de science-fiction franchise.
Eerder deze maand kreeg BioWare slecht nieuws. Twee topmannen bij de studio hebben namelijk besloten om bij de ontwikkelaar weg te gaan en een nieuwe uitdaging te zoeken. Casey Hudson, de voormalig General Manager bij BioWare, heeft in zijn tijd als Game Director gewerkt voor de originele Mass Effect trilogie.
Bij het ontwikkelen van de nieuwe Mass Effect game zal BioWare de hulp dus moeten missen van Hudson, maar gelukkig zijn er een aantal veteranen op het project gezet. Dat blijkt uit een reeks Tweets van Michael Gamble, de Project Manager van BioWare.

Wie komen er helpen met Mass Effect?

Eén van de terugkerende krachten is Dusty Everman. De ontwikkelaar heeft als Level Designer gewerkt bij BioWare tussen 2003 en 2015, maar ging daarna weg om zijn eigen indie studio op te richten. Everman zal nu werken als Principal Narrative Designer voor Mass Effect. Parish Ley is de Creative Director voor het project en heeft al 14 jaar gewerkt voor BioWare, waaronder al Cinematic Director voor de originele Mass Effect trilogie.
Voor de nieuwe Mass Effect zal de rol van Art Director worden vervuld door Derek Watts. Fans van de franchise zal die naam misschien bekend voorkomen, want Watts heeft die rol ook vervuld sinds de eerste Mass Effect.

Populair Nieuws