BioShock Infinite krijgt vele mysterieuze updates

News
dinsdag, 29 maart 2022 om 18:00
apps1085971719098095114160f1620989211
Het is al lang niet meer ongebruikelijk dat games na lancering nog een tijd lang geüpdatet worden. Meestal gebeurt het alleen niet met games die ruim negen jaar uit zijn, zoals BioShock Infinite. Maar dat is precies wat er momenteel gaande is.
Fans hebben ontdekt dat BioShock Infinite in het afgelopen half jaar behoorlijk veel updates heeft gehad, zo meldt TheGamer. Via SteamDB is te zien dat de game sinds september 2021 wordt geüpdated. Sindsdien is het aantal updates per maand alleen maar gestegen, tot wel 13 in maart 2022.
Het is alleen totaal onduidelijk wat deze updates doen. Er is niets veranderd aan de game zoals hij is, dus de speculatie laait flink op. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat 2K de game geschikt zou kunnen maken voor Steam Deck.
Een andere, spannendere mogelijkheid is dat er aan een remaster van de game gewerkt wordt. Dat klinkt misschien alsof het een los product zou moeten zijn, maar het komt vaker voor dat een remaster op Steam een update of vervanging van de bestaande game is. Als het een remaster is, is het dan ook te hopen dat hij goed wordt uitgevoerd.

Updates als voorbode voor BioShock 4

Een belangrijke reden dat er gedacht wordt aan een remaster, is dat er aanhoudende geruchten zijn dat BioShock 4 eraan komt. De game zou zelfs dit jaar nog uitkomen. Een remaster van de eerdere games zou in dat geval een passende voorbereiding zijn op een nieuw deel.