Apex Legends krijgt eindelijk next-gen update voor PS5 en Xbox Series X

News
dinsdag, 29 maart 2022 om 17:30
2022 03 23 apex legends mobile 3f1647682394
Apex Legends heeft het Warriors Collection Event aangekondigd met de terugkeer van 9x9 Control en nieuwe maps, maar het grootste nieuws is de aankondiging van de next-gen update voor de PS5 en Xbox Series X.
EA heeft een nieuw event aangekondigd voor de gratis shooter Apex Legends genaamd Warriors Collection. Dit event betekent de tijdelijke terugkeer van de zeer gewaardeerde 9v9 mode Control op drie mappen: Olympus, Storm Point en Kings Canyon. King's Canyon is hiervoor aangepast met drie capture punten, meer covermogelijkheden, ziplines, lanceringspunten voor een skydive en zelfs een heuse hover tank. Het event betekent ook de toevoeging van een nieuwe map genaamd Drop-Off. Deze map is bedoeld voor Arena gevechten.
Het Warrior Collection Event gaat gepaard met een flinke lijst tijdelijke items. Deze cosmetics kunnen alleen tijdens het event verdiend worden en luisteren naar de namen Synthetic Huntress skin voor Ash, Riding Dirty skin voor Octane, Jewel Olympus skin voor Horizon en de Combat Survivalist Lifeline.
warriors ce prize track v2jpgadapt1920w1f1648543402

Goed nieuws voor PS5 en Xbox Series X/S spelers

Naast alle updates en extra content voor het Warriors Collection Event had EA nog meer goed nieuws: Apex Legends krijgt een update naar de nieuwste generatie consoles. De PlayStation 5 en Xbox Series X krijgen de beschikking over 4K output, 60hz gameplay, HDR, betere shadow maps en een hogere Level of Distance (LOD). In een latere update komen daar nog 120 Hz gameplay en audio-visuele verbeteringen bij. De Xbox Series S moet het helaas doen met 60 Hz gameplay en HDR ondersteuning.
EA heeft ook nog een korte handleiding voorzien voor wie wil migreren naar de nieuwste versies: Voor PS 5 gebruikers:
  • Ga op de PS5 naar de Game Hub van Apex Legends
  • Kies Options en Select Version. Kies hier de PS5 versie van de game en download deze
  • Zodra de download voltooid is, kan je naar je Game Library en verwijder de PS4 versie van de game. Het is dus NIET nodig om je savegame zelf over te zetten.
Voor Xbox gebruikers is het nog makkelijker: je console kiest zelf de beste versie dankzij Smart Delivery. Xbox gamers hoeven dus niets extra's te doen.
Het Warriors Collection Event loopt vanaf vandaag tot 12 april, de next gen update is vanaf vandaag beschikbaar.
apex legends next genf1648543637