Apple SharePlay gebruikers kunnen samen Disney+ kijken

News
zondag, 19 december 2021 om 9:30
disney plus logof1628271403
De Apple SharePlay functie is nu eindelijk ook beschikbaar voor Disney+. Dit betekent dat het mogelijk is om met vrienden en familie op afstand naar films en series van Disney+ te kijken. De functie is onlangs uitgerold naar gebruikers van iOS 15.1.
Onlangs is er een nieuwe update uitgekomen voor Disney+ voor iOS 15.1, het besturingsysteem van Apple. In deze update voegt Disney+ ondersteuning toe voor Apple SharePlay. Hierdoor is het mogelijk om samen met vrienden en familie op afstand een film te kijken. Erg handig dus in deze tijd van corona maatregelen.

Hoe werkt de SharePlay functie?

Dankzij Apple SharePlay kunnen meerdere personen op verschillende locaties tegelijkertijd naar een serie en film op Disney+ kijken. Daarnaast kan ook FaceTime worden ingeschakeld om met elkaar in contact te blijven tijden het kijken van de film of serie. Mocht je een grote vriendengroep hebben dan is dit geen probleem. Het is namelijk mogelijk om tot met wel 32 personen tegelijkertijd naar een film te kijken via SharePlay.
Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om deel te nemen. Je moet namelijk wel echt een Disney+ account hebben om mee te doen aan een SharePlay sessie. Daarnaast moet de iPhone ook iOS 15.1 hebben geïnstalleerd. Als dit nog niet gedaan is, dan is het ook niet mogelijk om de update te downloaden die de ondersteuning voor SharePlay toevoegt. Mocht je dus wel over een Disney+ abonnement beschikken, maar nog niet op de juiste software, update dan eerst de iPhone.