Top 5 beste open-world games van 2021

Article
zondag, 19 december 2021 om 9:00
forza horizon 5f1635864043
2021 zit er alweer bijna op en wat hebben we dit jaar weer toffe games mogen spelen. Ook qua open-world games was 2021 een goed jaar. De top 5 beste open-world games van 2021 zetten we voor je op een rijtje.

1. Forza Horizon 5

Het goud in deze lijst met beste open-world games van 2021 gaat naar de heerlijke zandbak van Forza Horizon 5. Mexico is op fantastische wijze tot leven gebracht door Playground Games en ieder moment dat je racet in de game is een waar genot. In Forza Horizon 5 voel je je zo vrij als een vogel, maar dan wel een vogel met vier wielen en een dieselmotor.
Dat de game er met de titel vandoor gaat heeft onder andere te maken met het feit dat de game bloedmooi oogt en tot in de puntjes is uitgewerkt. Qua gameplay voelt het vijfde deel van de reeks beter dan ooit tevoren en het is dan ook net alsof Playground Games meer dan ooit de puntjes op de i heeft gezet door de feedback van vorige delen te implementeren in dit deel. Het mag dan wel niet je traditionele open-world game zijn, maar dat neemt niet weg dat de open-world van Forza Horizon 5 de beste van het jaar is.
far cry 6 headerf1635340846

2. Far Cry 6

Het brons gaat naar Halo, maar het zilver is voor Far Cry 6 en dat heeft een bijzonder goede reden. Far Cry 6 gebruikt namelijk dezelfde formule als vele andere open-world Ubisoft-games, maar dat wordt wel op uitstekende wijze gedaan. Ieder deel van Yara heeft een unieke sfeer en haar eigen verhaallijn vol met personages die Dani bijstaan in haar gevecht tegen het dictatorschap van Anton Castillo.
Far Cry 6 doet dan wel op vele manieren meer van hetzelfde, maar ook zijn er vernieuwingen te vinden waardoor de game zo hoog in deze lijst staat. Zo is het ontdekken van Yara verder uitgewerkt waarbij Dying Light een inspiratiebron lijkt, terwijl ook de manier waarop je upgrades en nieuwe wapens verzameld wat op de schop is gegaan. Hierdoor is de open-world van Far Cry 6 nog meer een schatkaart om te doorkruisen terwijl je met knotsgekke wapens (die heerlijk schieten) chaos veroorzaakt.
2021 11 19 halo 2f1637247384

3. Halo Infinite

Zo halverwege de lijst zijn we aangekomen bij de bronzen plak en die delen we uit aan Halo Infinite. Deze first-person shooter van 343 Industries gooit het roer voor het zesde deel in de reeks compleet om en het resultaat mag er zeker zijn. Zeta Halo is een heerlijke zandbak om je compleet in te verliezen, terwijl de ring vol zit met toffe geheimen om te ontdekken. Constant voel je de ontdekkingsreiziger en waaghals in je naar boven komen en dat is precies wat je in een toffe open-world wil.
Toch is Halo Infinite niet je doorsnee open-world game, want de campaign valt eigenlijk op te splitsen in twee delen. De verhaallijn zelf heeft namelijk wat meer traditionele missies en die structuur steekt als het ware af tegen de open-world van Zeta Halo zelf. Die kun je gelukkig naar hartenlust ontdekken en dat doe je dan ook met alle plezier. Nu alleen nog de co-op-optie en fans zijn helemaal blij!
2021 09 16 lost judgment pf1631785618

4. Lost Judgment

Op het eerste gezicht is Lost Judgment geen open-world game, maar iedereen die het avontuur van privédetective Takayuki Yagami een paar uur volgt weet dat deze action-adventure-titel wel degelijk een open-world heeft. Na iedere missie ben je namelijk vrij om Kamurocho naar hartenlust te ontdekken en bizarre missies te accepteren die de diverse burgers voor je klaar hebben liggen.
De open-world van Lost Judgment is dan ook niet super groot en bevat niet zoveel diverse locaties, maar dat neemt niets weg van Lost Judgment. Door de diverse, toffe en soms bizarre missies heeft de wereld waarin Yagami leeft namelijk een bijzonder toffe persoonlijkheid. Kamurocho is een levende stad die ook nog een super mooi oogt, realistisch is vormgegeven en bijzonder uniek is. Lost Judgment mag je dan ook niet missen als het aankomt op de beste open-world games van 2021.
ghost of tsushima directors cut 3t3rf1629830141

5. Ghost of Tsushima Director’s Cut

We trappen deze lijst af met de Director’s Cut van Ghost of Tsushima, een game die oorspronkelijk uit 2020 stamt maar in 2021 werd aangevuld met een flinke uitbreiding. Het betreft de toevoeging van Iki Island die ervoor zorgt dat Ghost of Tsushima wederom een lijst bestijgt met beste open-world games. Iki Island voegt namelijk een goede twaalf tot 15 uur toe aan de oorspronkelijke game die al zo’n 50 uur in beslag kan nemen.
De Director’s Cut brengt alleen ook nog een aantal nieuwe elementen met zich mee, zoals verbeterde controls en extra features op de PlayStation 5. Zo laadt de game ongekend snel op de PS5, terwijl de game dankzij de DualSense nog beter tot leven komt. Voor nieuwelingen is het dan ook een open-world game die niet gemist mag worden, terwijl fans met plezier terugkeren voor een toffe unieke wereld in de vorm van een Iki Island.

Het beste van 2021 voor jou op een rij!

Nu 2021 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2021! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2021 ons heeft gebracht!