Bijzondere Nintendo console opgedoken

News
vrijdag, 05 mei 2023 om 16:30
Er gaan allerlei geruchten over een opvolger van de Nintendo Switch. Daar heeft Nintendo nog altijd weinig over losgelaten. Maar intussen is er een heel andere bijzondere console opgedoken.
Terwijl de wereld speculeert over de Nintendo Switch 2 zijn er ook fans druk bezig met een heel ander tijdperk. Liefhebbers van de GameCube kunnen nu namelijk een bijzonder exemplaar van de console bewonderen. Consolevariations.com heeft namelijk een prototype van de console in handen gekregen dat werd getoond tijdens de Spaceworld 2000 Expo.
Spaceworld was een evenement dat Nintendo zelf organiseerde en waar vaak games en hardware werd getoond. De Editie van 2000 is de geschiedenisboeken ingegaan als het evenement waar de GameCube en de Game Boy Advance werden getoond, samen met enkele tech demos die veel stof hebben doen opwaaien. Een bekend voorbeeld was een demo van een realistisch ogende Zelda-demo die maakte dat de onthulling van de stijl van The Wind Waker voor veel fans een enorme teleurstelling was.

Hoe wijkt het GameCube prototype af van de uiteindelijke console?

Het Spaceworld Prototype van de GameCube lijkt best veel op het uiteindelijke product. Opvallende verschillen zijn een raampje in het klepje van de disc drive dat niet aanwezig was bij de uiteindelijke console. Ook het aantal ventilatiegaten en de knoppen op de bovenkant zijn anders. Een eerder ontdekt prototype van de GameCube controller wijkt sterker af met een iets andere vorm en een start-knop op de plek waar uiteindelijk een D-pad kwam te zitten.
Het grootste verschil tussen het GameCube prototype en de uiteindelijke console is helaas dat het prototype niet werkt. De elektronica die erin zit zorgt alleen maar dat alle lampjes op de console branden en belangrijke componenten van de console ontbreken. Tijdens Spaceworld werden de meeste demo’s gedraaid door devkits en waren de “consoles” vooral voor de sier aanwezig.