5 features die de PS5 snel terug moet krijgen!

  Met de PlayStation 5 enkele maanden onder de televisie merken fans steeds meer dat er de nieuwe Sony console wat gebreken heeft. De PS5 doet onwijs veel goed, maar lijkt ook een features te zijn verloren die de PS4 juist zo’n goede console maakte. Deze 5 features moeten daarom snel naar de PS5 komen!

  Voor deze lijst met smeekbeden voor Sony kijken we naar features die niet naar de PlayStation 5 zijn overgedragen. Vreemd is het zeker, want de PS4 had al deze mogelijkheden op één of andere manier namelijk wel. Hopelijk let Sony op en neemt ze dit pleidooi mee voor de eerstvolgende grote update zodat we snel onze geliefde features van de vorige generatie terugkrijgen.

  Browser

  Laten we maar beginnen bij de browser. Deze feature spreekt enorm voor zich en hopen we snel terug te zien op de PlayStation 5. De PS4 had vanaf het eerste moment gewoon een simpele manier om online het internet af te struinen via een losse browser, maar deze app is op de PS5 compleet verdwenen.

  Of, nou ja, bijna compleet verdwenen. Als je via Twitter wil inloggen via bepaalde apps wordt alsnog een webbrowser geopend. Die kun je vervolgens gebruiken om naar andere sites te surfen, wat het alleen maar vreemder maakt dat de browser niet als losse app op de PS5 staat. Hopelijk is het een teken dat de losse app snel naar de PlayStation 5 komt.

  Folders

  Naast de browser hopen we ook op de snelle terugkeer van de folders. Het was niet voor niets één van de meest gevraagde features voor de PlayStation 4, dus dat de functie nu niet op de PS5 te vinden is, blijft al een vreemde keuze. PlayStation fans hopen dat de feature deze keer alleen wel minder lang op zich laat wachten dan tijdens de PS4-generatie. Dat duurde namelijk bijna drie jaar.

  Met de folders wordt het weer mogelijk om je games te groeperen. Zo houd je een lekker overzichtelijk Home-scherm, terwijl je toch snel en gemakkelijk een groter aantal van je games kunt bereiken. Nu moet je constant zoeken in de spelbibliotheek helemaal aan de rechterkant van de PS5 taakbalk.

  Custom achtergronden

  Waar we stiekem wel vertrouwen hebben in de terugkeer van de eerste twee features, vragen we ons af of custom achtergronden nog terug gaan komen naar de PS5. Sony’s nieuwste console lijkt namelijk al veel meer te spelen met achtergronden. Hierdoor kan het nog knap lastig worden om custom achtergronden.

  Toch zien we de aanpasbare achtergronden graag terugkeren. Het bleek op de PS4 een onwijs toffe manier te zijn om wat persoonlijkheid te geven aan je kersverse console. Voor Sony zelf was het daarnaast een extra manier om geld te verdienen. Het is dan ook verrassend om te zien dat custom achtergronden niet terugkeren.

  Hopelijk komt hier nog wel verandering in. Mogelijk heeft Sony de keuze gemaakt om eerst een gestroomlijnd beeld te creëren van de PlayStation 5. Hopelijk wordt die identiteit wat flexibeler naarmate de PS5 wat ouder wordt.

  Uitbreidbaar geheugen

  Misschien is de volgende feature wel de meest dringende in deze lijst, namelijk het ondersteunen van uitbreidbaar geheugen. Waar de PS4 bij lancering de mogelijkheid had om een grotere HDD te krijgen, kan de PS5 geen uitbreidbaar SSD geheugen ontvangen. Nog niet in ieder geval.

  Sony heeft al laten weten dat er ingebouwd extra ruimte in de PS5 zit voor een extra SSD, maar heeft het nog niet mogelijk gemaakt om hier gebruik van te maken. Deze mogelijkheid wordt pas na de release gegeven. Tot op heden is er alleen nog geen datum gegeven en dat terwijl het opslaggeheugen van de PS5 toch redelijk snel vol raakt.

  1440p output

  Als laatste is er nog een bijzondere feature die mist op de PS5. Het is namelijk niet mogelijk om 1440p output te krijgen met Sony’s nieuwe console. Dit is vooral een probleem voor streamers. Twitch-streamers zonder 4K monitor kunnen Demon's Souls bijvoorbeeld alleen in 1080p spelen als ze aan het streamen zijn.

  Die spelen games op een monitor, maar kunnen niet genieten van een betere resolutie. Alleen als ze een 4K monitor hebben, kunnen ze de optimale kwaliteit ervaren. Zo niet wordt er maximaal 1080p geleverd, want de PS5 kan momenteel simpelweg geen 1440p output leveren. Hopelijk kan Sony dit probleem snel aanpakken en verhelpen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.