Bergen Star Wars Squadrons gameplay getoond tijdens EA Play

News
vrijdag, 19 juni 2020 om 9:30
star wars squadronsf1592034334
EA heeft tijdens de EA Play gameplay beelden getoond van het onlangs aangekondigde Star Wars Squadrons. De klassieke ruimtegevechten krijgen een nieuwe dimensie in de aankomende game die al op 2 oktober verschijnt.
Nadat eerder al een trailer en nieuws van Star Wars Squadron vervroegd uitlekten, heeft EA vannacht tijdens de EA Play gameplaybeelden en meer details van de game getoond. De beelden van de gameplay trailer geven een goed idee van de gameplay die spelers kunnen verwachten en lijken wat gameplay betreft wat op iconische games als X-wing vs Tie Fighter. Voor de start kan overlegd worden met het team over de te volgen strategie en kan het wapentuig aangepast worden. Tijdens de missie kan geschakeld worden tussen wapens, schilden en de motor. Squadrons speelt tijdens de laatste dagen van het Galactische Rijk en de opkomst van de Nieuwe Republiek, net na Star Wars: Return of the Jedi.

Online knokken

Squadrons is een game van Motive Studios in samenwerking met Lucasfilm die zowel een singleplayer verhaallijn bevat, maar waarin spelers ook in online in 5-tegen-5 ruimtegevechten tegen elkaar op kunnen gaan nemen. Squadrons zal zich vooral richten op first-person gevechten in ruimteschepen met grote vlootgevechten. Uiteraard hebben spelers iconische ruimteschepen als de X-wing en de TIE fighter, A-wing en TIE bomber.
Star Wars Squadrons komt uit op 2 oktober 2020 op PlayStation 4, Xbox One en PC via Origin, Steam en de Epic Games Store, en kan gespeeld worden in Virtual Reality (VR) op PlayStation 4 en PC, met cross-play-ondersteuning.