Bereidt Netflix zich voor op volgende true crime hit?

News
dinsdag, 02 mei 2023 om 13:00
netflix1f1623844084
Netflix heeft in het verleden veel succes geboekt met true crime series en films. De streamingdienst lijkt zich nu voor te bereiden op de volgende hit, met een serie over twee koelbloedige broers.
Bij Netflix wordt momenteel gewerkt aan het tweede deel in de Monster-reeks, dat meldt Deadline. Deze keer gaat de serie over de broers Lyle en Erik Menendez. De broers zijn in 1996 veroordeeld voor moord op hun ouders en zitten een levenslange straf uit, zonder kans op voorwaardelijke vrijlating.
Ryan Murphy, de regisseur van de eerste serie, zou ‘exclusieve toegang’ hebben tot de broers in de gevangenis. Netflix is dan ook niet alleen van plan om een gescripte serie over de dubbele moord te maken, maar ook een documentaire. Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story moet in 2024 op Netflix verschijnen.

Succes met true crime op Netflix

Het is niet zo vreemd dat de streamingdienst een nieuw deel maakt in de Monster-reeks. Het eerste deel, over de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, heeft namelijk voor veel succes gezorgd. Alleen Stranger Things en Squid Game wisten meer kijkers binnen te halen op de streamingdienst.
De serie over Jeffrey Dahmer heeft daarnaast ook voor flink wat controverse gezorgd. Zo zou de serie namelijk de moordenaar teveel romantiseren en is het traumatiserend voor de nabestaanden. Slachtofferhulp heeft Netflix dan ook gevraagd om de serie over Dahmer te verwijderen. Netflix heeft geen gehoor gegeven aan dat verzoek.

Populair Nieuws

Laatste Reacties