Beelden Alec Baldwin schietincident vrijgegeven door politie

News
dinsdag, 26 april 2022 om 15:00
Er zijn nu eindelijk beelen van het vreselijke fatale schietincident dat plaatsvond tijdens het opnemen voor de film Rust in oktober 2021, dankzij de sheriff van Santa Fe. Maandag zijn er beelden vrijgegeven, dat meldt Variety. Dit gaat over opnames van de dag waarop de cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam, na geraakt te zijn door een kogel uit het pistool van Alec Baldwin. Ook is er een vrijgegeven video van de regisseur Joel Souza die op de spoedeisende hulp afdeling ligt.
Op de vrijgegeven beelden van maandag is te zien hoe Alec Baldwin in cowboy-uniform een geweer op de camera richt en zou schieten. Hij trekt het pistool uit zijn jas met zijn rechterhand en richt daarna op de camera, hij doet dit twee keer. De acteur verklaart dat hij de trekker niet overgehaald zou hebben.
De regisseur van de film Rust, Joel Souza, die in zijn schouder geraakt werd door de kogel die door de romp van Hutchins ging, praat daarna met een politieambtenaar terwijl hij op de spoedeisende hulpafdeling ligt. Hij zegt hier dat hij gezegd heeft dat het wapen 'koud' of 'schoon' zou zijn, wat zou betekenen dat er losse flodders in hadden moeten zitten en geen echte kogels.

Wachten op onderzoek naar het schietincident

Voordat de officier van justitie een besluit kan nemen, wordt er gewacht op het onderzoek dat nog uitgevoerd wordt door het departement van de sheriff van Santa Fe County. Een deel van het onderzoek zou afgedragen zijn aan een bureau van de openbaar aanklager. Alleen is het onderzoek nog niet afgerond en er zal er pas een uitspraak gedaan worden als het onderzoek compleet voltooid is, dat zegt District Attorney Mary Carmack-Altwies. Verder heeft New Mexico’s Occupational Health and Safety Bureau bepaald dat er een som van 136,793 dollar betaald moet worden voor overtredingen van de veiligheidsnormen. Ook zegt de instantie dat het productiebedrijf van Rust niet genoeg heeft gedaan om ervoor te zorgen dat er geen echte kogels aanwezig waren op de set.

Populair Nieuws