Bedenkers delen details over Stranger Things 4 monster

News
woensdag, 13 april 2022 om 15:00
screenshot 2019 10 01 at 100234f1569917038
Stranger Things 4 staat al bijna voor de deur en heeft sinds kort ook eindelijk een trailer. In die trailer zullen fans al een nieuw monster hebben gespot. De Duffer-broers, bedenkers van de serie, hebben nu wat details gegeven over dit monster.
In een interview met IGN hebben de Duffer-broers het nieuwe seizoen van Stranger Things besproken. Daarbij kwam ook het nieuwe monster aan bod. De broers onthullen bijvoorbeeld dat het monster Vecna heet.
Ook is de inspiratie achter Vecna besproken. Dit nieuwe monster put uit de verschillende horror-figuren waar de Duffer-broers vroeger zelf bang voor waren. Freddie Kruger (Nightmare on Elm Street), Pinhead (Hellraiser) en Pennywise (It) worden bij naam genoemd.
Daarnaast is Vecna gedurende heel Stranger Things 4 voor zo’n negentig procent gerealiseerd met praktische effecten. Zo moesten de acteurs iets fysieks krijgen om op te reageren: in Stranger Things 3 “reageerden ze op een strandbal”. Veel van deze praktische effecten zijn gerealiseerd door Barrie Gower, die aan Game of Thrones heeft gewerkt en de aandacht van de Duffer-broers trok met de stralingsslachtoffers in de serie Chernobyl.

Waar komt de naam Vecna vandaan?

Vecna ontleent zijn naam aan een prominente Dungeons & Dragons-antagonist. Het zal nog moeten blijken of daar iets achter zit. De kinderen uit Stranger Things zijn bekend met D&D en geven monsters vaak zelf namen. Wellicht doen ze dat ook is Stranger Things 4 en is dat hoe ver de connectie reikt, maar het zou kunnen dat er achter de schermen nog meer achter zit.
Stranger Things 4 komt op 27 mei met een eerste lading afleveringen. Het seizoen heeft twee delen. Het tweede deel verschijnt op 1 juli.

Populair Nieuws