Battlefield 2042 zal geen Voice Chat hebben bij release

News
vrijdag, 12 november 2021 om 16:00
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Voice Chat zal niet beschikbaar zijn in Battlefield 2042 na de lancering. EA zegt wel dat het eraan komt, maar spelers zullen na release niet direct gebruik kunnen maken van de feature.
Battlefield 2042 spelers moeten nog even wachten, voordat Voice Chat een optie in de game wordt. EA zegt dat Voice Chat er snel aan zit te komen, maar het gaat DICE niet lukken om dit voor release toe te voegen. Dit kan erg nadelig zijn, want in een hoop Battlefield 2042 games gaat het echt om samenwerking, helemaal wanneer je bijvoorbeeld de spannende, co-op modus Hazard Zone speelt.

Externe chat platforms nodig voor Battlefield 2042

Communiceren tijdens het gamen is niet helemaal onmogelijk. Op de consoles kan je gebruik maken van Party's en op de PC van programma's zoals Discord. Hiervoor heb je dan wel een groep vrienden nodig die de game spelen. Het is lastig om met andere mensen die je niet kent in contact te komen zonder Voice Chat.
In-game is er wel een manier om toch te kunnen communiceren, ook al is deze manier een beetje lastig. In-game zijn er namelijk ook verschillende manieren op spelers ergens op te wijzen. Je kan bijvoorbeeld voor Ammo of Health vragen via een menu en op PC is er natuurlijk de mogelijkheid om relatief snel te kunnen chatten met je mede-spelers.
Ook is het mogelijk om vijanden te pingen, maar dit is allemaal niet genoeg om de Voice Chat echt te gaan vervangen. Middenin een bloedstollend gevecht wil je immers niet door een menu gaan graven of iets gaan typen. Hopelijk zal Voice Chat snel na release naar de game komen.

Populair Nieuws