Battlefield 2042 Hazard Zone trailer laat intense gameplay zien

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 9:30
battlefield 2042 battlefield 6 2f1623244005
We wisten al een tijdje dat DICE nog een nieuwe modus voor Battlefield 2042 had om te onthullen. Dat heeft de ontwikkelaar nu gedaan met een Hazard Zone trailer, inclusief actievolle gameplaybeelden.
EA en DICE hebben ervoor gekozen om Battlefield 2042 helemaal een multiplayer game te maken. Die keuze is gemaakt om alle aandacht te kunnen steken in de verschillende online modi, in plaats van een singleplayer campagne te maken. In plaats van een verhaal krijgen we daarom een aantal nieuwe modi in Battlefield 2042, zoals All-Out Warfare en Hazard Zone.
Van die laatste was lange tijd niks bekend, maar DICE heeft nu eindelijk meer bekendgemaakt over de mysterieuze modus door middel van een trailer. Middels de gameplaybeelden wordt duidelijk wat er precies van spelers wordt verwacht in Hazard Zone en het blijkt dat de leaks over de modus vrijwel helemaal juist waren.
Check hieronder de Hazard Zone trailer voor Battlefield 2042:

Hoe zit Hazard Zone in elkaar?

In Hazard Zone worden spelers in squads opgedeeld. Daarbij is het niet de bedoeling dat de verschillende squads samenwerken, zoals andere modi in Battlefield 2042, maar is het juist ieder voor zich. De opdracht voor de groepjes is om data drives te stelen en die terug te brengen naar de helikopter.
Eén probleem: het gebied waar de data drives zich bevinden, is midden in vijandelijk gebied. Spelers zullen dus goed moeten samenwerken met hun squadleden om te overleven en niet vast te komen zitten in een kogelregen van de lokale milities. En dan zijn er ook nog de andere squads die precies dezelfde opdracht hebben als jouw team. Hazard Zone belooft dus een spannende modus te gaan worden in Battlefield 2042, dat PvP met PvE combineert.