Grote Metroid Dread progressie bug ontdekt

News
vrijdag, 15 oktober 2021 om 10:00
metroid dread 100f1634118508
Fans die genieten van Metroid Dread opgelet, de nieuwste game met Samus Aran heeft een grote bug die je progressie kan blokkeren. De grote Metroid Dread progressie bug is ook al ontdekt door Nintendo. Een oplossing is er nog niet, maar er gaat wel een patch komen om het probleem te verhelpen.
Nintendo waarschuwt fans zelf voor de Metroid Dread progressie bug. Het betreft een probleem dat richting het einde van de game gevonden kan worden. Nintendo laat namelijk weten dat de game kan crashen als je de game op een specifieke manier speelt.
Het betreft het markeren en vernietigen van deuren. Wanneer spelers een deur vernietigen wanneer er op een eerder moment een marker op de deur is geplaatst via de map, kan de game crashen. Het bericht "de software is afgesloten omdat er een probleem is opgetreden" verschijnt vervolgens in beeld.

Metroid Dread progressie bug wordt gepatched

Metroid Dread krijgt binnenkort dan ook een patch om het probleem op te lossen. Momenteel is er alleen nog geen datum vrijgegeven door Nintendo. Wel lijkt het er op dat de update nog voor het einde van oktober verschijnt. In de tussentijd kunnen spelers het probleem omzeilen door de volgende stap te ondernemen:
  1. Start Metroid Dread opnieuw op en halen de Deur-Icoon marker van de map voordat ze verder spelen. Nu moet de game gewoon weer werken.
Via de website van Nintendo kun je de volledige uitleg rondom de tijdelijke workaround ook nog even bekijken.

Populair Nieuws