Batman-stripboek uit 1940 verkocht voor 2,2 miljoen dollar

  De superheld Batman kwam de laatste tijd met regelmaat in het nieuws. Zo is er veel te doen om de nieuwe film The Batman en maakt hij misschien zijn opwachting in de serie Batwoman. Maar Batman loopt natuurlijk al een tijdje mee en recent kwam het stripboek Batman #1 op de veiling, met een flinke opbrengst.

  Hoelang zit Batman al in het vak?

  Batman bestaat al sinds 1939 en de eerste Batman film verscheen al in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anno 2021 is Batman vooral bekend uit de films, maar jarenlang had hij zijn succes vooral te danken aan stripboeken. Batman verscheen in 1939 voor het eerste in Detective Comics #27.

  Is het historische stripboek verkocht?

  Deze oude stripboeken zijn vaak erg zeldzaam en als ze in een goede staat zijn kunnen ze soms een fortuin waard zijn. Echte verzamelaars willen koste wat kost zoveel mogelijk boekjes hebben en dat maakt de zeldzame exemplaren extra bijzonder. Eerder deze week was het weer raak, want er werd een exemplaar van het stripboek Batman #1 geveild. Het eerste echte Batman stripboek uit 1940. Het stripboek was nog in bijna perfecte staat en is uiteindelijk ook verkocht. Prijskaartje? 2,2 miljard dollar! Wat neerkomt op ongeveer 1,8 miljoen euro.

  Hebben we een record te pakken?

  Een abnormaal hoog bedrag, maar het was niet eens een record. Eerder werd er namelijk al een Superman stripboek verkocht voor 3,2 miljoen dollar (ongeveer 2,6 miljoen euro). Het ging hier om het stripboek Action Comics #1, het eerste stripboek waarin Superman te zien is.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.