Tinder gaat oudere gebruikers niet meer discrimineren

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 18:00
pexels cottonbro 7341892f1644336903
De bekende datingsapp Tinder zou volgens een onderzoek discrimineren gebaseerd op leeftijd. De app zou gebruikers andere prijzen aanbieden op basis van hun leeftijd. Daar gaat Tinder nu mee stoppen.
Volgens een onderzoek van Consumers International in samenwerking met Mozilla, discrimineert Tinder op leeftijd. De datingapp biedt een premium functie aan die meer content aanbied op de datingapp. Nu is het niet zo gek dat een dating-app meer content verstopt achter een prijskaartje, maar nu lijkt het erop dat de prijs varieert per leeftijd.
Voor het onderzoek hebben 528 mensen uit verschillende landen, waaronder Nederland, Brazilie en India, zich aangemeld voor Tinder Plus. Tinder Plus is een abonnement dat je kan afsluiten om meer functies uit de app te halen en zo indirect meer matches te krijgen. Na het invullen van hun persoonlijke gegevens konden de deelnemers hun prijzen voor Tinder Plus doorgeven om zo wereldwijd een vergelijking te maken gebaseerd op locatie en leeftijd

Tinder prijzen verschillen behoorlijk

Uit het onderzoek bleek dat Tinder een onderscheid maakt in hun prijzen gebaseerd op leeftijd. Zo hoeven jongere gebruikers een stuk minder geld te betalen voor de premium functies dan oudere gebruikers. Uit het onderzoek kwamen ook een paar opmerkelijke resultaten.
Zo was Nederland niet alleen het land met de meeste prijstarieven - maar liefst 31 verschillende tarieven - maar spannen we ook de kroon als het gaat om het grootste prijsverschil. Gebruikers tussen de 18 en 29 jaar betalen een tarief van 8,47 euro, terwijl de gemiddelde Nederlander met een leeftijd tussen de 30 en 49 jaar maar liefst 16,77 euro moeten betalen. Het bedrag wordt hier dus bijna verdubbeld compleet gebaseerd op leeftijd.
Volgens Sandra Molenaar, directrice van de Consumentenbond, is het niet alleen niet netjes dat dit gebeurt maar ook hartstikke verboden. De geleverde dienst verandert niet door je leeftijd, dus is het verboden om een ander tarief te vragen. Volgens een vertegenwoordiger van de populaire app zou het rapport 'gebrekkig' zijn en het resultaat 'valse en buitensporige beschuldigingen bevatten'. Ondanks het statement van de vertegenwoordiger van Tinder heeft de app laten weten niet meer verschillende prijzen te hanteren gebaseerd op leeftijd.

Populair Nieuws