‘Activision Blizzard werkt aan nieuwe game’

News
woensdag, 09 februari 2022 om 18:00
activision blizzard rechtszaakf1675693351
De kans zit er dik in dat Activision Blizzard druk bezig is met een nieuw project. Nu is aangekondigd dat het bedrijf door Microsoft wordt overgenomen lijkt er meer leven in de brouwerij te zitten. Het bedrijf zoekt werknemers die kunnen helpen aan bestaande, maar ook nieuwe Blizzard-games.
Op de website van Activision Blizzard is een nieuwe vacature online gekomen: Lead Content Designer - Unannounced Project. Voor de baan wordt een creatief iemand gezocht die graag nieuwe mechanische missies maakt gezamenlijk met een mooi verhaal voor een game met een Blizzard IP. Dit betekend dat er druk gewerkt wordt aan een nieuwe game van Blizzard. Welke game dit is wordt alleen niet vermeld. Waarschijnlijk zal het over Starcraft, Warcraft of de Lost Vikings gaan.
Toch zit de kans er dik in dat er ook een nieuwe IP komt. De beschrijving van de vacature laat eigenlijk vrij direct weten dat er een nieuwe game aan zit te komen, wanneer is alleen niet bekend. Dat het zo is, is weggegeven met de tekst: “Wordt eigenaar van een verhalende ervaring voor een nieuwe Blizzard game”.
Veel werknemers bij Activision Blizzard zijn opgestapt vanwege de slechte naam die de game studio inmiddels opgebouwd heeft. Toch is het goed om te zien dat het bedrijf bezig is met het zoeken van nieuwe mensen, misschien dat dit het begin is van een verse start. Microsoft zal de aankomende tijd flink haar best gaan doen om de game studio weer op het rechte pad te krijgen.

Blizzard is weer aan het werk

Dat zal waarschijnlijk lukken ook. Binnenkort komt mogelijk de langverwachte Overwatch 2 bèta uit. Op Twitter is informatie rondom een Overwatch 2 beta gelekt, deze beta zou namelijk al beschikbaar zijn in de admin-versie van Overwatch. Er is nog niks bevestigd, maar Overwatch spelers hebben weer iets om naar uit te kijken.