Baldur’s Gate 3 komt ook naar Xbox Series X/S

News
zondag, 26 februari 2023 om 12:00
baldurs gate 3f1603454349
Eerder deze week bracht Larian Studios een releasedatum trailer uit voor de langverwachte Baldur’s Gate 3. Hoewel we al wisten dat de game in augustus verschijnt, gaf de trailer een precieze datum: 31 augustus. De trailer leek erop te hinten dat de game een PlayStation exclusive betreft, maar niets is minder waar.
Larian Studios heeft aangekondigd dat gamers die alleen een Xbox tot hun beschikking hebben niets te vrezen hebben: Baldur’s Gate 3 komt ook naar de Xbox Series X/S. Volgens de studio’s communitymanager heeft het ontwikkelingsteam enkele technische problemen ondervonden met de Xbox Series X/S-versie, met name met de co-op op gesplitst scherm.
‘’We werken nog steeds aan een Xbox-versie, maar we hebben er nog niet genoeg vertrouwen in om deze aan te kondigen. We houden er niet van om iets aan te kondigen wanneer we er nog niet klaar voor zijn, omdat we mensen geen valse hoop willen geven totdat we er zeker van zijn we het kunnen waarmaken.
Als en wanneer we meer platforms aankondigen willen we ervoor zorgen dat elke versie aan onze normen en verwachtingen voldoet. Bedankt voor het begrip.’’

Baldur’s Gate 3 nu al te spelen in early access

Behalve op de PS5 verschijnt Baldur’s Gate 3 op 31 augustus ook op PC. Op dit moment is de game al in early access te koop op Steam. Larian Studios geeft aan alleen deze versie te kopen als je een vroege blik wilt werpen of feedback wil geven aan de studio voordat de game officieel uitkomt. Mocht dat niet zo zijn adviseert de studio om te wachten tot 31 augustus om de volledige versie van Baldur’s Gate 3 te ontdekken zonder bugs.