‘Baldur’s Gate 3 studio gaat uitbreiden met nieuwe tak’

News
donderdag, 15 februari 2024 om 14:30
baldurs gate 3 shadowheartf1692620580
Baldur’s Gate 3 is een enorm succesverhaal voor Larian Studios en won zelfs Game of the Year bij The Game Awards. Het is nog niet bekend wat de volgende game van de studio wordt. Maar mogelijk wordt daarvoor versterking gezocht.
Naar verluidt krijgt Larian Studios er een tak bij. Verschillende bronnen melden onafhankelijk van elkaar aan GamePressure dat de studio een tak wil openen in Polen, mogelijk in Warschau. Larian heeft dat niet bevestigd, maar de bronnen zouden vrij zeker zijn van hun zaak.
Er zijn ook nog geen aanwijzingen vanuit Larian dat dit waar is. Er zijn bijvoorbeeld geen vacatures voor een Poolse locatie te vinden op de website van de studio. De plannen voor deze studio zouden nog kunnen veranderen, volgens de informatie van GamePressure, dus wellicht is het nog te vroeg om banen in Polen aan te bieden.
Larian Studios komt uit België en heeft daar ook nog steeds een locatie. Maar een Poolse tak zou niet de eerste uitbreiding naar andere landen zijn. Er zijn ook al vestigingen in Canada, Spanje, Ierland, Maleisië en het Verenigd Koninkrijk.

Polen hielp Larian Studios al met Baldur’s Gate 3

Polen is overigens geen onbekend terrein voor Larian Studios. De ontwikkelaar kreeg met Baldur’s Gate 3 al hulp van de Poolse ontwikkelaar Anshar Studios. Voor Divinity: Original Sin 2 werd hulp ingeroepen van Fool’s Theory, dat nu werkt aan de remake van The Witcher.

Populair Nieuws