F1-testdagen worden geteisterd door opvallend probleem

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 11:00
max verstappen rb20 pre season test bahrein 2024f1708681272
De teams in de Formule 1 hebben niet veel tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Maar nu worden de F1-testdagen ook nog eens geteisterd door een opvallend en terugkerend probleem.
Tijdens de winter zijn de teams druk bezig geweest om een nieuwe auto te bouwen voor het nieuwe seizoen. Vervolgens hebben ze de mogelijkheid om de gloednieuwe bolide te testen tijdens de pre-season test in Bahrein. Vroeger betrof de test twee weken, maar nu moeten de teams alles voorbereiden in slechts drie dagen tijd.
Het is al weinig tijd en door een opvallend probleem hebben de teams nog minder tijd. Op donderdag en nu ook op vrijdag is namelijk een drain cover losgeraakt. Gisteren werd een Ferrari ‘aangevallen’ door het stuk metaal, terwijl vandaag de RB20 van Sergio Perez het slachtoffer was.
De sessie is ondertussen weer voortgezet, nadat de organisatie van het circuit geprobeerd heeft om de drain covers te repareren. Volgens Red Bull Racing valt het gelukkig ook mee met de schade aan de auto en kan Perez weer de baan op. Door de reparaties is nu wel besloten om de lunchpauze te schrappen, zodat teams niet nóg meer kostbare tijd verliezen tijdens de test.

Het internet gaat los

Het is natuurlijk opvallend dat er nu weer een stuk van de afvoer is losgeraakt, aangezien er gisteren al veel tijd aan is verloren. Het is ook niet de eerste keer dat het gebeurd in de Formule 1. Zo liep Carlos Sainz vorig seizoen nog veel schade op tijdens de GP van Las Vegas.
Het internet gaat dan ook los op social media op het voorval. De memes stromen binnen over het probleem.

Populair Nieuws

Laatste Reacties