Baldur's Gate 3 krijgt (eindelijk) releasedatum!

News
vrijdag, 09 december 2022 om 17:30
xgn google image
Na jaren in Early Access verbleven te zijn, gaat Baldur's Gate 3 dan toch eindelijk officieel uitgebracht worden. Tijdens The Game Awards heeft het Belgische Larian Studios het releasewindow officieel bekendgemaakt en heeft meteen ook een nieuwe trailer laten zien.
Het eerste deel van Baldur's Gate uit 1998 bracht een schok door de gamingwereld en zette eigenhandig de party-RPG terug op de kaart. De game was dan ook een groot succes en kreeg diverse uitbreidingen, spin-offs en een vervolg.
Een tweede vervolg bleef echter lang uit, totdat Larian Studios in 2019 bekend maakte ver gevorderd te zijn met Baldur's Gate 3. Nog geen jaar later kwam de game al uit in Early Access, maar daar bleef het lang bij.
Tot nu dus, want tijdens The Games Awards maakte Larian Studios dan eindelijk bekend dat de game Early Access gaat verlaten en dat de game officieel uit gaat komen.
Fans zullen toch nog even moeten wachten, de game gaat pas in augustus 2023 gereleased worden. Als het dan eenmaal zover is, kunnen gamers wel meteen flink aan de slag, vanaf dat moment zijn ook deel twee en drie van het verhaal speelbaar.
baldurs gate collectors editionf1670596051

Baldur's Gate 3 Collector's Edition voor de echte fans

Daar bleef het niet bij: Larian kondigde ook meteen een speciale Collector's Edition aan met een hoop goodies. Wie de Collector's Edition bestelt krijgt een digitale versie van het spel, een stickervel, een 25cm hoog beeld met het Mind Flayer vs. Drow gevecht, een hardcover art book van 160 pagina's, a kaart van Faerûn, op D&D geïnspireerde character sheets, een metalen keyring, een Magic: The Gathering booster pack, een metalen d20 dobbelsteen gebaseerd op de stenen uit het spel en een certificaat van Echtheid.
Wie deze Collector's Edition wil scoren moet wel de portemonnee trekken: deze editie kost niet minder dan 259,99 euro!
Baldur's Gate 3 is voorlopig alleen voor PC aangekondigd. De game is nu in de Steam store te kopen in Early Access.