Nieuwe Bayonetta Origins game voor de Switch onderweg

News
vrijdag, 09 december 2022 om 18:00
bayonettaorigins cerezaandthelostdemon scrn 14f1670587722
Nintento presenteerde twee wereldpremière-trailers van games die onderweg zijn naar Nintendo Switch tijdens de Game Awards-show. De eerste trailer was die van Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon, een nieuw deel in de Bayonetta-serie met een hoofdrol voor Cereza, de jonge leerlingheks die later Bayonetta genoemd zal worden.

Nieuwe gameplay

In de nieuwe game ga je als Cereza op reis naar het verboden woud om de krachten te verwerven waarmee ze haar moeder kan redden. In de nieuwe gameplay kun je voor het eerst in de Bayonetta-serie zowel Bayonetta als haar demonische partner Cheshire besturen. Om dieper het woud in te geraken moet je verkennen, vechten en puzzels oplossen.
Mocht je meer van de game willen zien dan kan dat, want Bayonetta 3 biedt toegang tot een korte, speelbare teaser. Voor toegang tot deze content moet je nog wel het Old Picture Book aanschaffen in Rodin’s shop, The Gates of Hell en die sleutels ontgrendelen. De game verschijnt op 17 maart 2023 voor de Nintendo Switch.

Fire Emblem Engage

In de andere trailer van Nintendo lag de focus op de uitbreidingspas voor Fire Emblem Engage. De komende betaalde downloadbare content voor een nieuwe deel in de strategy RPG-serie. Fire Emblem Engage verschijnt 20 januari 2023 voor de Nintendo Switch. Pack 1 van de uitbereidingspas is bij de lancering verkrijgbaar, de andere drie packs verschijnen in de loop van 2023. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Prijzen voor Nintendo

Naast de nieuwe trailers tijdens het Game Awards-show kreeg Nintendo een aantal prijzen voor wat games. Zo won Bayonetta 3 ‘Best Action Game’, terwijl Kirby en de vergeten wereld de prijs ‘Best family game’ won. Splatoon 3 won ‘Best Multiplayer’ en The Legend of Zelda: Tears of the kingdom won ‘Most Anticipated Game’.