Baldur's Gate 3 krijgt Early Access in september

News
vrijdag, 21 augustus 2020 om 8:00
baldurs gate 3f1597949742
Over iets meer dan een maand wordt het mogelijk om Baldur's Gate 3 te spelen. De game komt dan namelijk in Early Access. De uiteindelijke releasedatum is nog niet bekend, maar de Early Access begint op 30 september 2020.
Baldur's Gate 3 werd in 2019 vlak voor E3 aangekondigd tijdens het Google Stadia Connect evenement. De game komt dan ook naar Stadia, maar ook gewoon naar Windows PC. Het derde deel heeft lang op zich laten wachten: Baldur's Gate 1 en 2 kwamen respectievelijk in 1998 en 2000 uit.
De Baldur's Gate games zijn RPGs gebaseerd op de bekende tabletop game Dungeons & Dragons. Hoewel het tweede deel in de reeks dus inmiddels twintig jaar oud is, is dat gat niet ontstaan door gebrek aan interesse in een derde deel. Een Baldur's Gate 3 was in de vroege jaren ‘00 ook al in ontwikkeling, maar moest geannuleerd worden door financiële problemen. De Baldur's Gate 3 die Larian Studios nu maakt is een nieuw project.

Alleen Early Access datum bekend

Fans van Baldur's Gate hebben dus lang moeten wachten op een derde deel, maar het wachten is nog niet voorbij. De game wordt op 30 september beschikbaar in Early Access, maar een releasedatum voor de uiteindelijke versie is nog niet bekend. Wie liever geen Early Access games speelt moet dus nog even geduld hebben.

Baldur's Gate 3 uitgebreid besproken

Het nieuws dat de game in Early Access komt kwam naar voren in een anderhalf uur durend ‘Panel From Hell’ over de game. In het panel komen de schrijver en creative director van de game aan het woord, plus de hoofd gamedesigner van Dungeons en Dragons. Het panel kan hieronder in zijn geheel bekeken worden.