Backwards compatibility PS5 mogelijk via systeemupdate

News
dinsdag, 02 juni 2020 om 12:45
playstation 5f1583780811
Wanneer het nieuwe officiële evenement van Sony zal zijn is nog onduidelijk. Wegens de huidige omstandigheden heeft Sony besloten dat het niet de tijd is om games te vieren nu er belangrijkere stemmen te horen moeten zijn. In de tussentijd blijven er geruchten opduiken over backwards compatibility van de PS5.
Het uitstel van de PS5 presentatie geeft gamers nog meer de tijd om te speculeren over de uitspraak van Mark Cerny eerder dit jaar. Hij leek te suggereren dat slechts honderd PlayStation 4-titels zouden werken op de next-gen console. Sony maakte snel daarna duidelijk dat ze verwachten dat de 'overweldigende meerderheid' van de catalogus van het huidige systeem compatibel zal zijn met zijn met de next-gen console, maar sommige mensen hebben nog steeds twijfels.

Systeemupdate

Een in de cache opgeslagen update van de officiële PS5 website brengt nog meer verwarring. De pagina, zoals vastgelegd door ResetEra, suggereert dat je een back-catalogus van ondersteunde PS4-games kunt spelen met een systeemupdate. De informatie is momenteel niet beschikbaar op een live pagina, wat kan betekenen dat deze is verwijderd wegens een fout.
Ondanks de berichten van Sony is niet iedereen overtuigd. Velen blijven van mening dat de PS5 alleen compatibel zal zijn met maar honderd PS4-titels, terwijl anderen nu denken dat software per game zal worden ondersteund, waarbij Sony de selectie zal uitbreiden via systeemupdates.
Of een meerderheid van de PS4 games beschikbaar zal worden gemaakt op PS5 is nog even afwachten. Het ziet er in ieder geval naar uit dat er een toffe line-up aan nieuwe games naar de PS5 zal komen.

Populair Nieuws