Deze apps houden rekening met Black Lives Matter

Article
dinsdag, 02 juni 2020 om 13:30
Overal op het nieuws zie je veel over de Black Lives Matter protesten die in de Verenigde Staten, en langzamerhand ook steeds meer in andere landen, plaatsvinden. Op social media kun je er haast niet meer omheen, veel gebruikers van sociale media platformen zoals Instagram en Twitter delen zoveel mogelijk over Black Lives Matter en geven steun, maar ook bedrijven zelf laten weten dat ze voor Black Lives Matter opkomen.

TikTok

Een app die de laatste paar weken flink onder vuur is komen te liggen is TikTok. De app werd door veel gebruikers beschuldigd van censuur. Nadat de 43-jarige afro-Amerikaanse man genaamd George Floyd door een politieagent in Minneapolis werd vermoord, begonnen Amerikanen massaal te protesteren. De hashtag #blacklivesmatter is sindsdien trending. Veel mensen laten hun support dan ook zien door gebruik te maken van deze hashtag. Toch gaat er op TikTok veel mis rondom deze hashtag. Video's die deze hashtag bevatten, werden door de app verwijderd en gebruikers werden geblokkeerd.
Inmiddels heeft het bedrijf zich op Twitter hiervoor verontschuldigd. De app zou last hebben van een bug waardoor er zoveel video's werden verwijderd en geblokkeerd. Inmiddels is de bug verwijderd. TikTok heeft iedereen laten weten dat zij achter Black Lives Matter staat en betreurt dat de bug in deze pijnlijke tijden plaats heeft gevonden. De app heeft beloofd om veel meer aandacht te besteden aan de situatie. Zo zal TikTok 3 miljoen dollar doneren aan non-profit organisaties die de black community steunen. Daarnaast doet de app ook mee aan Black Out Tuesday, waarbij de geluiden en playlists van de app worden stilgezet.

Instagram

Op Instagram komen gebruikers massaal op voor de Black Lives Matter protesten. De laatste paar dagen delen mensen ontzettend veel op hun Instagram Stories om zoveel mogelijk anderen te informeren over wat er momenteel in Amerika gaande is. Zo komen er veel video's voorbij die shockende beelden bevatten van demonstranten die door de politie worden aangevallen en wat er tijdens de rellen gebeurt. Ook worden er veel tips op de app gedeeld. Er zijn al ontzettend veel berichten voorbijgekomen die informatie geven over hoe je zelf kunt helpen en waar je zelf het beste kunt doneren als je dit van plan was.
Vandaag gaan veel Instagram gebruikers letterlijk 'op zwart.' Veel Instagram gebruikers zetten zich in voor Black Lives Matter door vandaag op 'Black Out Tuesday' een zwart vlak op hun pagina te plaatsen. Hier worden de hashtags #blacklivesmatter en #blackouttuesday bij geplaatst. Momenteel kun je dus talloze posts onder deze hashtag zien die bestaan uit een zwart vierkant.

Grindr

LGBT Dating-app Grindr heeft ook een paar aanpassingen gemaakt door de recente gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Eerst had de app een etniciteit filter, hierbij kon je kiezen wat voor etniciteit je het liefste bij je matches zou krijgen. Om gebruik te maken van deze functie moest je wel betalen. Vanaf 1 juni is hier verandering in gekomen. Het bedrijf heeft gisteren op Twitter laten weten dat de etniciteit filter verwijderd wordt van de app.
Grindr heeft deze beslissing genomen om solidariteit te tonen voor de protesten die momenteel in de Verenigde Staten plaatsvinden. Het bedrijf heeft al langer nagedacht om de filter van de app te verwijderen. De filter bleek al jaren controversieel, maar het bedrijf wilde de filters niet loslaten. Volgens het team achter Grindr was het makkelijker voor bepaalde groepen om mensen uit hun eigen groep te vinden. Hier is nu verandering in gekomen.

Twitter

Net als veel andere apps, steekt Twitter bij veel mensen een hart onder de riem. Het bekende, blauwe vogeltje heeft nu een andere kleur gekregen. Om meer aandacht te besteden aan Black Lives Matter is het vogeltje in het logo van Twitter momenteel zwart. Hierbij maakt Twitter gebruik van de hashtag #blacklivesmatter. De hashtag staat ook in de bio van Twitter zelf.
Hiervoor heeft Twitter al aangegeven dat ze achter Black Lives Matter staan. Het bedrijf retweette een bericht van Twitter Together. Dit bericht gaf aan dat er momenteel genoeg mensen zijn die elke dag met racisme te maken krijgen. Ook in dit bericht werd de hashtag #blacklivesmatter gebruikt.

Populair Nieuws