TikTok gaat getroffen creators promoten na censuur

News
dinsdag, 02 juni 2020 om 11:49
tiktok 5064078 1920f1647959342
TikTok heeft zich verontschuldigd voor de glitch die vooral de Black Lives Matter hashtag heeft getroffen. Door de glitch die veel video's onder de hashtag #blacklivesmatter verwijderde, werd de app beschuldigd van censuur. Naast verontschuldigingen aan te bieden belooft de App om black creators veel meer te promoten.

TikTok beschuldigd van censuur

Wanneer het gaat om TikTok en censuur blijkt het niet altijd even goed te gaan. Een tijdje geleden kwam de app onder vuur te liggen omdat er veel LGBTQ video's werden verwijderd en verbannen door de app zelf. Daarna werd een gebruiker geblokkeerd toen hij China bekritiseerde en nu krijgt de Black Lives Matter movement met censuur te maken. Veel filmpjes met de hashtag #blacklivesmatter werden door de app geblokkeerd. De timing hiervan kon natuurlijk niet slechter zijn aangezien de protesten na de dood van de 46-jarige George Floyd in Amerika nog in volle gang bezig zijn. Gebruikers van de app waren woest toen ze hier achter kwamen en deelden het nieuws massaal op Twitter.
TikTok heeft op maandag op de beschuldigingen gereageerd. Volgens TikTok was het bedrijf zich al bewust van dit probleem en probeerde een team er zo snel mogelijk alles aan te doen om het probleem op te lossen. Ook geeft het bedrijf aan dat het weet dat het probleem zich afspeelt in een erg pijnlijke tijd, vooral voor de Black Community.
TikTok vertelt dat de app ontzettend veel waarde hecht aan de diverse stemmen op TikTok en bieden hun excuses aan voor de verwarring en pijn die de situatie heeft veroorzaakt. Daarnaast belooft de app om veel zwarte gebruikers meer te gaan promoten en wordt er minstens 3 miljoen dollar gedoneerd aan non-profit organisaties die de Black Community steunen. Toch zijn er veel gebruikers die niks van de uitleg willen weten. Volgens veel van hen voelt het niet aan als een echte verontschuldiging.