Avatar: The Way of Water maakt zich nu al historisch

News
vrijdag, 06 januari 2023 om 20:00
avatar 2 estreno disney plusf1700578007
Avatar: The Way of Water is officieel de tiende best scorende film aller tijden, waarmee Furious 7 uit de top 10 wordt geschrapt. Het vervolg op Avatar is minder dan een maand geleden uitgebracht, maar heeft de box office veroverd.
Volgens Entertainment Weekly heeft Avatar: The Way of Water wereldwijd 1,516 miljard dollar opgebracht, wat de 1,515 miljard dollar van Furious 7 net overtreft. Dit maakt The Way of Water een van de grootste films ooit. Bovendien voorspelt Disney dat de film binnenkort The Avengers zal inhalen en de negende meest winstgevende film aller tijden zal worden. De film van James Cameron heeft ook Top Gun: Maverick ingehaald als de best scorende wereldwijde release van 2022.
The Way of Water is de derde film van Cameron die de top 10 haalt. De eerste Avatar-film blijft de best scorende film aller tijden, Avengers: Endgame staat op nummer twee en Titanic op nummer drie. De rest van de lijst bestaat uit Star Wars: The Force Awakens, Avengers: Infinity War, Spider-Man: No Way Home, Jurassic World, The Lion King (2019) en The Avengers.
avatar the way of waterf1700578024

Volgende Avatar films

Dit zal niet onze laatste reis naar Pandora zijn, er zijn vijf films gepland en Cameron heeft al geteased dat Avatar 3 een nieuw type Na’vi zal introduceren. Bovendien zal Avatar 5 een reis naar de aarde bevatten, heeft producer Jon Landau onthuld. “In film vijf is er een deel van het verhaal waarin we naar de aarde gaan. We gaan naar de aarde om de ogen van mensen te openen en de ogen van Neytiri te openen voor wat er op aarde bestaat.” Neytiri is het personage van Zoe Saldaña.
“De aarde wordt niet alleen vertegenwoordigd door de RDA,” voegde hij eraan toe. “Je wordt gemaakt door de keuzes die je in het leven maakt, zo zijn niet alle mensen slecht en niet alle Na’vi zijn goed. En daar willen we Neytiri aan blootstellen.”