Netflix account delen in 2023 voorbij, maar wanneer?

News
zaterdag, 07 januari 2023 om 7:00
daniel craig glass onion knives outf1672735161
We meldden het al eerder: het Netflix account sharen behoort sinds dit jaar tot de verleden tijd. Maar eigenlijk is het niet zo zwartwit. Daarom vandaag de vraag: wanneer stopt het Netflix account sharen precies en wat kost het (extra)?
De spelregels van Netflix zijn wat vaag wat betreft account sharing en eventuele boetes, lees klanten extra geld laten betalen voor hun abonnement. In zoverre, er is duidelijk gezegd dat de streamingdienst het delen van accounts buiten het eigen gezin wil aanpakken, omdat er teveel inkomsten verdwijnen voor het bedrijf. En ook is gezegd dat dit voor begin 2023 aangepakt gaat worden, maar verdere duidelijkheid mist eigenlijk. Dus hoe zit het precies?

Hoe zit dat nu precies met Netflix account sharen?

Netflix heeft vorig jaar gezegd een extra tarief te gaan vragen aan mensen die anderen op hun account toelaten. Dit is getest in vijf Latijn-Amerikaanse landen, welke landen is overigens niet bekend. Wel weten we dat de test inhield dat mensen niet langer dan twee weken de Netflix-app buiten hun thuislocatie mochten gebruiken, dus de app voor tv's of apparaten die zijn aangesloten op een tv, zoals een spelcomputer of een Apple TV. Hoe dat zit met mensen die veel of voor langere tijd reizen of bijvoorbeeld 3 weken op vakantie zijn, is niet duidelijk.
Wel is duidelijk dat er gekeken wordt IP-adressen, apparaat-ID's en accountactiviteit van apparaten. De prijs die in de Amerikaanse landen betaald zou worden is drie doller, wat omgerekend neerkomt op een paar euro. Een boete zal niet zo snel voorkomen, eerder zal Netflix de hoofdgebruiker vragen te verifiëren als er een (overbodige) login ergens plaatsvindt. Of het nieuwe systeem van Netflix per direct is ingegaan, blijft een beetje onduidelijk. Want er is niet vanuit Netflix gezegd dat ze concreet al zijn begonnen met deze maatregel in Nederland. Dus er is een mogelijkheid dat het delen nog kan.
Mochten jullie al ervaringen hebben, laat het ons weten.