Assassin's Creed Valhalla schrijver verlaat Ubisoft

  Soms moeten ontwikkelaars het ineens doen zonder belangrijk personeel en zo’n moment is ook aangebroken voor Ubisoft. Schrijver Darby McDevitt, die onder andere verantwoordelijk is voor het verhaal van Assassin’s Creed Valhalla, gaat namelijk weg bij de studio.

  Veel spelers hebben door de jaren heen genoten van de verhalen in de Assassin’s Creed games. Eén persoon die ze daarbij flink mogen bedanken is Darby McDevitt. De Amerikaan begon een decennia geleden bij Ubisoft en is de hoofdschrijver geweest voor onder andere Assassin’s Creed IV: Black Flag, Assassin’s Creed Revelations en was zelfs de Narrative Director voor Assassin’s Creed Valhalla.

  Aan de carrière van McDevitt bij Ubisoft is nu alleen een einde gekomen. Via een Tweet laat de schrijver weten dat hij vertrek bij Ubisoft Montreal na meer dan tien jaar. Hij bedankt daarbij alle collega’s waarmee hij heeft gewerkt door de jaren heen, maar ook de fans en content creators die hebben geholpen om het universum van Assassin’s Creed uit te breiden. In het bericht laat McDevitt ook weten dat hij nu zal beginnen met een nieuw avontuur, maar wat de schrijver precies gaat doen is nog niet bekend.

  Het vertrek van McDevitt zal een flinke dobber zijn voor Ubisoft Montreal, dat in 2020 al afscheid heeft moeten nemen van verschillende grote namen bij het bedrijf. In dat geval ging het alleen om personen die zich schuldig hebben gemaakt aan misbruik. Via een Tweet bedankt Ubisoft McDevitt voor al het werk dat hij door de jaren heeft gemaakt.

  Nog meer verhalen voor Assassin’s Creed Valhalla

  Ondanks dat de Narrative Director voor Assassin’s Creed Valhalla nu is vertrokken bij de studio, betekent dat niet dat spelers niet met nieuwe verhalen aan de slag kunnen. Volgende maand komt namelijk de eerste grote uitbreiding uit voor de game, waarbij Eivor naar het groene land van Ierland reist om te strijden tegen een cult van druïden.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.