Assassin's Creed Shadows ontwikkelaar reageert op kritiek van Elon Musk

News
vrijdag, 14 juni 2024 om 13:00
assassins creed shadows key screenshot 5
Na de aankondiging van Assassin’s Creed Shadows is er kritiek gekomen op de keuze voor protagonist Yasuke. Ook Elon Musk deed daar aan mee. Ubisoft heeft nu duidelijk gemaakt waarom de eigenaar van het X bij het verkeerde eind heeft.
In Assassin’s Creed Shadows kunnen spelers met twee verschillende protagonisten aan de slag. De Japanse shinobi Naoe en de Afrikaanse samoerai Yasuke. Op laatstgenoemde is veel kritiek geweest. Zo zijn er mensen die vinden dat Ubisoft een Japanse protagonist had moeten gebruiken en anderen die stellen dat de keuze is gemaakt om te voldoen aan eisen voor diversiteit.
Ook Elon Musk deed eraan mee. De eigenaar van X zei in een bericht ‘DEI kills art’ (DEI staat voor Diversity, Equity en Inclusion). In een interview met Game File laat Marc-Alexis Coté, de vicepresident en executive producer voor de Assassin’s Creed-reeks, weten dat hij op het punt stond om X weer te installeren en te reageren op Musk.
Uiteindelijk besloot hij om tot tien te tellen en het niet te doen. Hij vindt de reactie van Musk ‘zielig en het voedt alleen maar haat’, maar de topman aanvallen zou mensen niet overtuigen van de zienswijze van het ontwikkelteam. Elon Musk en criticasters zullen die point of view volgens Coté ook heel snel begrijpen wanneer ze Assassin’s Creed Shadows spelen.

“Wat Elon zegt, is niet de game die we aan het bouwen zijn. Mensen zullen Assassin’s Creed Shadows zelf moeten spelen. En als ze binnen de eerste 11 minuten en 47 seconden niet overtuigd zijn van wat we doen, kunnen we de discussie aangaan.”

- Marc-Alexis Coté

Een mysterieus historisch figuur

Voor Ubisoft Quebec is Yasuke een ideale protagonist om mee aan de slag te gaan. Het is de allereerste keer dat de reeks een hoofdpersonage gebruikt die daadwerkelijk heeft bestaan. Maar hoewel Yasuke beschreven staat in de geschiedenisboeken, is er niet veel over hem bekend en is het ook onduidelijk wat er met hem is gebeurd.
Volgens Coté is dat precies wat Ubisoft wil voor de Assassin’s Creed-franchise. Het geeft het team een bijna blank canvas. Yasuke is overigens niet alleen gebruikt door de nieuwe game, ook in Japanse media komt de historische figuur vaak terug.
Assassin's Creed Shadows - Special Edition - PS5 Image
Assassin's Creed Shadows - Special Edition - PS5
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws

Laatste Reacties