Hoe kun je je eigen muziek streamen in je PS5-games?

Article
vrijdag, 14 juni 2024 om 14:00
PS5-gebruikers hebben behalve een PlayStation-account eigenlijk verder niets nodig om aan de slag te gaan met een game. Maar er zijn nog andere accounts waarmee je de ervaring kan verbeteren, of in ieder geval meer mogelijkheden krijgt. Die moet je vaak eerst koppelen aan je PlayStation-account, maar hoe doe je dat?
Het is soms fijn om even helemaal op te gaan in de wereld van een game, zoals die je door de ontwikkelaars wordt voorgeschoteld. Maar misschien ben je bezig met een multiplayer-game en wil je met je teamgenoten communiceren, of ben je aan het grinden en wil je daarbij wel eens een ander muziekje horen dan steeds dezelfde battle-muziek. In dat geval kan het helpen om een andere dienst te koppelen aan je PSN-account.

Welke diensten kan je aan PSN koppelen?

Allereerst is het natuurlijk handig om te weten welke accounts je zoal kan linken aan PlayStation Network. Dat kan per regio en land verschillen, maar in Nederland biedt PlayStation koppelingen met Apple Music, Spotify, Discord en YouTube.
Met de eerste twee kun je tijdens het gamen je eigen muziek draaien. Discord geeft je een cross-platform alternatief voor Voice Chat. Door je YouTube-account te koppelen kun je zonder al te veel gedoe een gameplay-video die je op je PlayStation hebt opgenomen uploaden naar je YouTube-kanaal. Het koppelen werkt voor alle accounts eigenlijk ongeveer hetzelfde.

Account linken op web of console

Om een account te linken kun je inloggen op PlayStation Network, bijvoorbeeld op PlayStation.com. Door vervolgens op je profiel te klikken en naar accountinstellingen te gaan, kun je van alles aanpassen, waaronder je gelinkte accounts. Die optie vind je onder “gekoppelde services”.
Daar kies je de dienst die je wil koppelen en vervolgens druk je op de knop “koppelen”. Wat er dan gebeurt is afhankelijk van de dienst, maar wijst zich in de meeste gevallen vanzelf. Je wordt mogelijk gevraagd om akkoord te gaan met een aantal voorwaarden, waarna je wordt doorverwezen naar het inlogscherm van de dienst die je wil koppelen. Log in en bevestig indien nodig dat je je PSN wil koppelen aan deze dienst, en de boel is rond.
Vanaf je PS5 zelf werkt het koppelen praktisch hetzelfde. Je gaat naar instellingen, dan gebruikers en accounts en vervolgens gekoppelde services. Dan kies je de dienst die je wil koppelen en doorloop je weer de instructies die op het scherm verschijnen. Als de dienst die je wil koppelen ook een PS5-app heeft, kan je soms ook door die app te selecteren voor een koppeling zorgen. Volg in dat geval weer de instructies op het scherm.
playstation 5f1603819462

Gekoppelde accounts delen data

Het koppelen van je accounts kan handige features met zich meebrengen. Een alternatief voor voice chat, of je eigen muziek tijdens het gamen horen zijn voordelen. Maar let er wel op PlayStation bepaalde gegevens die de andere diensten van je weten kan zien wanneer je die diensten koppelt.
Je kunt trouwens ook nog andere accounts koppelen. Steam is bijvoorbeeld een grote. Dat moet alleen vanuit een PlayStation-game die je op Steam hebt gekocht. Het kan niet vanaf je console of het de PSN-accountinstellingen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties