Assassin's Creed Mirage neemt opvallend weinig ruimte in op de PS5

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 14:00
2023 09 05 analisis assassins creed miragef1696418005
De laatste tijd worden games steeds groter en nemen ze extreem veel ruimte in op de SSD’s van consoles en PC’s. Maar Assassin’s Creed Mirage is een uitzondering en neemt opvallend weinig ruimte in op de PS5.
Al sinds de aankondiging van Assassin’s Creed Mirage heeft Ubisoft duidelijk gemaakt dat de game teruggaat naar de roots. Dat betekent een grotere focus op stealth en dat de game zich afspeelt in één stad - het beeldschone Bagdad in dit geval.
Dat de game een stuk compacter is in vergelijking met de voorgangers, is ook duidelijk te merken aan de grootte van de game. Assassin’s Creed Mirage neemt op de PS5 namelijk maar 31,6 GB aan ruimte in. Dat blijkt uit een screenshot van een speler die de game al aan het installeren is op de console.
Ter vergelijking: Assassin’s Creed Valhalla heeft maar liefst 140 GB aan ruimte nodig op de SSD van de PlayStation 5. Dat is dus een zeer opvallende verkleining ten opzichte van de voorganger uit 2020.

Een ‘ouderwetse’ Assassin’s Creed

Het plan van Ubisoft om een meer old-school Assassin’s Creed af te leveren is goed gelukt, zo valt te lezen in onze review van de game. Al zijn er wel een aantal schoonheidsfoutjes die de studio had moeten oplossen voor release.

“De stealth gameplay die in Mirage weer op de voorgrond treedt, voelt meteen als vertrouwd. Van het hangen aan richels, sluipen langs hordes wachters of het ongeziene uitmoorden van het hele zooitje ongeregeld. De compactere spelwereld en versimpelde vaardigheden zorgen ervoor dat die nieuwe focus goed tot zijn recht komt, ondanks dat alles wat Ubisoft hier presenteert natuurlijk weinig innovatief is.”

Populair Nieuws