Assassin’s Creed Mirage ineens onspeelbaar op Xbox

News
dinsdag, 10 oktober 2023 om 16:30
assassins creed mirage bagdadf1687270777
Sinds vorige week is er een nieuwe Assassin’s Creed om van te genieten. Maar voor sommige spelers is het nu ineens uit met de pret. Assassin’s Creed Mirage wil niet meer opstarten op Xbox-consoles.
Assassin’s Creed Mirage keert terug naar de roots van de franchise en velen kunnen dat wel waarderen. Maar dan moet je de game natuurlijk wel kunnen opstarten. Dat is ineens een probleem geworden voor Xbox-gebruikers.
In de afgelopen uren zijn er op Reddit en Twitter veel berichten opgedoken van spelers die bij het opstarten van Assassin’s Creed Mirage de foutmelding 0x87e10bc6 te zien krijgen. Die kan zich volgens Xbox voordoen als een game tijdelijk niet beschikbaar is, niet in jouw regio te spelen is of niet meer in de catalogus staat. Voor sommige spelers staat de game ook inderdaad niet in de catalogus, maar voor anderen wel.
Een tijdelijke oplossing die volgens een aantal Reddit-gebruikers werkt, is om de internetverbinding van je Xbox te verbreken. Wanneer je dan de game opstart zou het weer moeten werken. Voor sommige spelers is het probleem dan inderdaad opgelost, maar er zijn ook mensen die op deze manier alleen maar een scherm krijgen dat ze vraagt om verbinding te maken met het internet. De game start nog steeds niet op.

Wanneer kun je weer Assassin’s Creed spelen op Xbox?

Het is momenteel nog onduidelijk wat er aan de hand is. Wel is Xbox inmiddels op de hoogte gebracht. Het bedrijd zoekt naar een oplossing. Hopelijk komt die er snel, zodat spelers weer aan de slag kunnen.