Assassin's Creed Mirage heeft plotseling gehate software erbij gekregen

News
donderdag, 05 oktober 2023 om 15:30
assassins creed mirage review 2f1696368213
Assassin’s Creed Mirage komt vandaag eindelijk uit. Maar het lijkt erop dat Ubisoft via een Day One-patch stiekem gehate software heeft toegevoegd aan de PC-versie.
Eerder waren er geruchten dat Assassin’s Creed Mirage gepaard zou gaan met de DRM-software Denuvo. Maar de anti-piraterij software was niet aanwezig in de review-exemplaren voor de game. Het goede nieuws is alleen van korte duur, want het lijkt erop dat Ubisoft Denuvo aan Mirage heeft toegevoegd via een Day One-patch.
De software is niet bepaald geliefd onder spelers, omdat het impact zou hebben op de performance van een game. Denuvo zou met name stuttering toevoegen. Dat is niet meteen zichtbaar in de gemiddelde framerate, maar kan wel een flinke impact hebben op de beleving van een game.
Er lijkt nu alleen wel goed nieuws te zijn. Volgens sommige spelers heeft de patch tot nu toe geen impact gehad op de performance van Assassin’s Creed Mirage op PC.

Eerder ophef over Denuvo

De DRM-software heeft de laatste tijd vaker voor controverse gezorgd. Om piraterij en cheating te voorkomen, besloot ontwikkelaar Starbreeze Studios om Denuvo te gebruiken voor Payday 3. Die beslissing werd alleen een paar dagen voor release ineens omgedraaid, vanwege bergen aan negatieve feedback van spelers.
Denuvo zelf claimt dat de software de performance van games helemaal niet verslechtert. Volgens het bedrijf zijn er vaak andere factoren die invloed hebben op de prestaties in tests tussen versies van dezelfde game met en zonder Denuvo. De tests zouden dan ook niets bewijzen.