Assassin's Creed easter egg in Far Cry 6 zorgt voor veel sterfgevallen

News
donderdag, 14 oktober 2021 om 7:00
far cry 6 assassins creed easter eggf1634135791
Door de jaren heen zijn veel gamers zeer gewend geraakt aan de gewoontes in Assassin’s Creed. Een easter egg zorgt nu dan ook voor veel sterfgevallen in Far Cry 6.
Iedereen die ook maar een keer een Assassin’s Creed game heeft aangeraakt, heeft het wel een keer gedaan: bovenop een toren naar beneden gesprongen in een baal hooi, terwijl boven in de lucht een adelaar een kreet laat horen. Het is de bekende leap of faith, dat verrassend genoeg nooit voor een Game Over-scherm zorgt, ondanks dat de baal hooi nooit je tere lichaam zal redden met een sprong van zo’n grote hoogte. Zelfs niet als je zo’n spierbonk bent als Eivor.
Wat dat betreft is Far Cry 6 een stuk realistischer. Op het eiland Yara kunnen spelers namelijk een toren aantreffen, die bovenop een mooie springplank heeft. Dat nodigt natuurlijk uit om eens goed van het uitzicht te genieten en als je naar onderen kijkt, dan zal je aan de voet van de toren een baal hooi zien. Dat betekent natuurlijk maar één ding en voordat je brein alle informatie heeft verwerkt, zal je waarschijnlijk al naar beneden zijn gesprongen.

Een dodelijke Easter Egg

Helaas loopt die sprong niet zo goed af als in de Assassin’s Creed games. Het betekent namelijk een pijnlijke, maar snelle dood. Onderaan de toren zal het lichaam van Dani Rojas als een zak aardappelen, extra gevuld met nog een paar liter tomatensaus, in elkaar zakken. Een les die je niet snel zal vergeten.
De Assassin’s Creed easter egg is opgevallen door veel spelers en heeft daarbij veel levens geëist. Op Reddit waarschuwt een speler dan ook de rest. Als je op een hoge toren staat, wat hooi aan de onderkant ziet en een adelaar hoort krijsen, spring dan niet. Het is een val! Wil je dolgraag weten wat er precies gebeurt als je toch de leap of faith neemt, dan heeft Kotaku het voor je op beeld gezet. Dan hoeft je die stunt niet tijdens je eigen playthrough uit te voeren.

Populair Nieuws

Laatste Reacties