Ash Ketchum voor de tweede keer kampioen

News
vrijdag, 11 november 2022 om 15:00
na 22 jaar is ash ketchum uit de pokemon anime de kampioen 154623 1f1671206888
De Pokémon anime gaat al een tijdje mee. Hoofdpersoon Ash Ketchum heeft al sind het begin één doel, maar slaagde er lange tijd niet in om dat te halen. Nu is Ash voor de tweede keer in korte tijd Pokémon Champion.
Al 25 jaar wil Ash Ketchum de beste zijn, like no one ever was. Maar in zijn eerste zes(!) Pokémon Leagues presteerde hij niet al te best. Pas in de Sun en Moon anime wist hij voor het eerst een volwaardige Pokémon League te winnen.
We zijn nu nog maar een paar jaar verder, maar Ash kan spreken van een heuse win streak. In de Pokémon Ultimate Journeys anime, te zien op Netflix, heeft de jonge trainer namelijk de Pokémon World Coronation Series gewonnen. In de anime is hij daarmee de beste trainer ter wereld.
Deze specifieke league bestaat overigens niet in een Pokémon game. Sommige fans zullen hem dan ook mogelijk niet meerekenen. Eerder won Ash namelijk ook de Orange Island League, jaren voordat hij de League van Alola won. Toch werd zijn overwinning in Alola door veel mensen gezien als zijn eerste titel, alsof de anime-exclusieve Orange Island League er niet toe deed.

Hoe gaat de Pokémon Anime verder?

Over een week lanceren Pokémon Scarlet en Violet. Dat zal ongetwijfeld vroeger of later gepaard gaan met een nieuwe reeks van de anime. Het zal alleen nog wel even duren voordat we weten wat de kansen van Ash zijn in de Pokémon League van de gloednieuwe Paldea regio.

Populair Nieuws