Apple TV wordt beschikbaar op Xbox Series X/S

News
donderdag, 01 oktober 2020 om 17:30
pexels torsten dettlaff 3623360 1f1601558050
Goed nieuws voor de Apple-fans: Apple TV is straks beschikbaar op de Xbox Series X/S. Via de snelgroeiende mediaservice van Apple kun je je abonneren op tal van nieuwe en oude films en een aantal shows.

Is Microsoft het vergeten te verbergen in de testversie?

Een aantal testers van de nieuwe Xbox Series kwamen erachter dat je in een submenu op de Xbox voor Apple TV kan kiezen. De app werkt voor de testers nog niet, maar Microsoft zou zoiets toch niet per ongeluk op de Xbox hebben gezet? En hoogstwaarschijnlijk komt deze functie ook voor de PlayStation 5.

Bevestigd door bobo

We laten jullie ook niet verder in spanning, want vlak hierna bevestigde een ‘ambassadeur’ van Xbox dit nieuws via zijn Twitteraccount.

We kunnen bevestigen dat Apple TV / Apple TV + naar Xbox-consoles komt. Waarschijnlijk op tijd voor de lancering van Xbox Series X | S

Weet Apple met de introductie van Apple One en met Apple TV op Xbox en mogelijk ook de PlayStation, Apple TV eindelijk ook echt van de grond te krijgen?
steve jobs 1249665 1920 1f1601558263

Is de strijdbijl begraven?

Met deze kleine samenwerking tussen Apple en Microsoft wordt voorzichtig weer de strijdbijl weggelegd. Zeker in de jaren ’90 en jaren ’00 liep de strijd tussen Steve Jobs en Bill Gates soms tegen het kookpunt aan. Gates gaf de inmiddels helaas overleden Jobs recent ook nog een compliment en hij gaf aan dat Jobs het vermogen om een publiek te betoveren.”
Maar het was dus lang niet altijd zo vredig tussen de twee, zo was Jobs ooit keihard over Microsoft:

"Het enige probleem met Microsoft is dat ze gewoon geen smaak hebben."

En ook Bill Gates zelf bleef niet altijd bespaard;

"Bill is in wezen fantasieloos en heeft nooit iets uitgevonden, en daarom denk ik dat hij zich nu meer op zijn gemak voelt in filantropie dan in technologie. Hij heeft gewoon schaamteloos de ideeën van anderen opgelicht."

Gelukkig lijkt de strijdbijl tussen de tech grootmachten voorlopig begraven en kunnen we de komende maanden vele mooie producten verwachten.