Spelers vinden Call of Duty Modern Warfare 2 aim assist te goed

News
maandag, 07 november 2022 om 12:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Console-gamers en PC-gamers kunnen niet altijd door één deur, helemaal niet als het om shooters gaat. Veel shooters geven console-spelers namelijk aim assist om te compenseren voor het feit dat controllers minder accuraat zijn dan muizen. Dat vinden PC spelers vaak oneerlijk en in een verrassende wending vinden Modern Warfare 2 spelers op console dat nu ook.
De nieuwe Call of Duty ligt nu in de winkel en zoals zo vaak met multiplayer games hebben veel spelers wat kritiekpuntjes. Spelers zijn er bijvoorbeeld niet over te spreken dat crossplay niet uitkan op PC en Xbox. Veel console-spelers spelen liever niet tegen mensen met een muis en veel PC-spelers willen tegenstanders met aim assist vermijden.
Maar ook console-spelers onderling voeren veel discussie over aim assist. Verschillende mensen delen video’s waarin hun wapen vrijwel automatisch goed mikt zonder dat ze de rechterstick van de controller aanraken. Dat gaat voor veel spelers een stuk verder dan een beetje hulp en fans zouden dan ook graag zien dat Infinity Ward de aim assist iets minder goed maakt.
Andere console-spelers beweren alleen dat de aim assist helemaal prima is. Velen plaatsen ook filmpjes waarin ze het nagenoeg automatische mikken waar anderen over klagen niet na kunnen bootsen. Waar de waarheid ook ligt, de onenigheid alleen al maakt het misschien verstandig als Infinity Ward inderdaad eens kijkt of de feature naar behoren werkt.

Nog meer problemen met Modern Warfare 2

Een al dan niet te sterke aim assist is niet het enige waar Modern Warfare 2 spelers last van hebben. Kort na lancering bleek er bijvoorbeeld ook een probleem te zijn met het tunen van attachments. Dat was ernstig genoeg dat de feature tijdelijk is uitgeschakeld terwijl er gezocht wordt naar een oplossing.