'Apple verwacht grote vraag naar iPhone 16 vanwege AI'

News
donderdag, 11 juli 2024 om 14:00
iphone 15 pro max 3f1696191211
Het duurt nog maar een paar maanden voor de iPhone 16 verschijnt. Apple heeft de nieuwe telefoon weliswaar nog niet onthuld, maar je kunt de klok erop gelijk zetten dat hij in september, misschien begin oktober verschijnt. Naar verluidt verwacht Apple dat de iPhone 16 vaak over de toonbank gaat, mede dankzij AI.
Overal en nergens duiken sinds vorig jaar AI-features op. Chatbots en AI gegenereerde afbeeldingen zijn overal te vinden. Veel smartphone-fabrikanten hebben hun telefoons al voorzien van de nodige AI-functies, maar Apple doet dat pas met iOS 18, dat later dit jaar verschijnt, tegelijk met de iPhone 16.
Deze inhaalslag op het gebied van AI moet ook zorgen voor een flinke groei in de verkoop van iPhones. Dat melden anonieme bronnen aan Bloomberg. Leveranciers en partners van Apple zouden te horen hebben gekregen dat Apple zo’n 10 procent meer iPhones denkt te verkopen in het komende najaar dan in de tweede helft van 2023.
Dat zou erop neerkomen dat Apple minstens 90 miljoen exemplaren van de iPhone 16 denkt te verkopen. Hoewel de AI-features in de software zitten, is er bepaalde hardware nodig om ze te laten werken. Aangezien alleen de Pro-versies van de iPhone 15 momenteel aan de slag kunnen met AI, denkt Apple waarschijnlijk dat veel mensen zullen upgraden naar de iPhone 16 om AI te kunnen gebruiken.

Apple AI nog niet meteen overal beschikbaar

In Nederland hoef je trouwens geen haast te maken om een iPhone 16 te kopen voor Apple Intelligence, zoalse de AI-functies van de iPhone heten. Vanwege de wet- en regelgeving in de EU verwacht Apple deze functies niet dit jaar al aan te kunnen bieden in Europa. Ook elders is het nog geen garantie dat de iPhone 16 daadwerkelijk AI-features heeft.
In China heeft Apple namelijk nog geen partner gevonden om AI-features aan te kunnen bieden. In de rest van de wereld heeft het bedrijf een deal gesloten met ChatGPT-maker OpenAI. Maar ChatGPT is niet beschikbaar in China en dus moet Apple een AI-partner vinden die wel opereert in dat land.

Populair Nieuws

Laatste Reacties