De Xbox Series S had er heel anders uit kunnen zien

News
vrijdag, 02 oktober 2020 om 8:15
xbox series s sizef1599572093
Microsoft heeft met de Xbox Series S een kleinere next-gen console neergezet die een behoorlijk ander model heeft dan de Series S. In een artikel op de website Medium.com vertelt Microsoft dat de console er heel anders uit had kunnen zien.
In het artikel wijdt Nicolas Denhez, senior director bij Xbox, uit over het model van de console. De kleine broer van de Xbox Series X is tot stand gekomen door flink wat onderzoek. Er waren een aantal prototypes die Microsoft in gedachten had, waarbij de console qua uiterlijk van een toren tot een Xbox One-achtig model uiteenliep.
Volgens Denhez heeft Microsoft gamers eind 2017 thuis bezocht om naar hun opstelling te kijken en zo te kijken welk moel het beste zou passen. Al die bezoeken hebben invloed gehad op de modelkeuze van de Xbox Series S. Hieronder een afbeelding van de prototypes.
series s prototypesf1601618991

Fans wisten niet waar de Xbox Series S prototypes voor waren

Denhez meldt verder dat de fans wisten dat dit voor een next-gen console ging, maar welke was nog niet bekend. Microsoft heeft bij de keuze ook rekening gehouden met de reactie op de schuimen prototypes. Dit om te voorkomen dat mensen zouden zeggen dat de console op een magnetron lijkt, vertelt Chris Kujawski, principal designer bij Xbox. Verder moest er ook rekening gehouden worden met de unieke Velocity-architectuur van de console.
Uiteindelijk is de keuze gevallen op het ontwerp dat we nu kennen, waardoor de Xbox Series S de kleinste Xbox console ooit is. De Xbox Series S en X komen allebei op 10 november in de schappen terecht.

Populair Nieuws