The Legend of Zelda Skyward Sword Switch port weer gelekt?

News
dinsdag, 18 augustus 2020 om 9:15
nintendo switch mini release onderweg uit voor maart 2020 146083f1631886046
Door de Twitter-gebruiker Wario64 is opgemerkt dat er op Amazon UK kort een vermelding van The Legend of Zelda: Skyward Sword voor de Switch">Nintendo Switch verscheen. Hoewel de link naar een niet bestaande pagina leidt, zie je in de URL nog wel “Legend-Zelda-Skyward-Sword-Switch” tags.
De Tweet van Wario64 laat een screenshot zien van The Legend of Zelda: Skyward Sword die op Amazon UK aangeboden wordt. De game stond voor korte tijd beschikbaar als pre-order, maar is nu van de website verwijderd. Of het hierbij om een foutje van Amazon UK gaat of om een daadwerkelijk lek, is onbekend.
Dit lek is uiteraard geen officiële bevestiging en is dan ook nog wachten tot er officieel iets bekend wordt gemaakt over dit project. Het zou geen grote verrassing zijn als Skyward Sword daadwerkelijk naar de Switch zou komen, gezien de game enorm geliefd is.

Weer Motion Controls in Skyward Sword Switch-port?

The Legend of Zelda: Skyward Sword kwam in 2011 uit voor de Wii en was ook speelbaar op de Wii U. In The Legend of Zelda: Skyward Sword ontdek je het zwevende eiland Skyloft en de wereld daaronder. Je speelt als Link, die deelneemt aan een ceremonie om later tot ridder van Skyloft bekroond te worden. Na de wedstrijd vliegt Link samen rond met Zelda tot er plotseling een tornado verschijnt, waardoor Zelda naar beneden valt. Uiteraard gaat Link op zoek naar Zelda en beleeft hierbij een heel avontuur. De motion controls van de Wii maakten een groot deel van de game uit, maar zorgden helaas ook voor flink wat frustratie bij spelers.
De motion controls van de Wii zullen waarschijnlijk dan ook een obstakel worden tijdens het maken van de port voor de Nintendo Switch. Om dit goed te laten werken in een Switch-port zal Nintendo flink aan de bak moeten. Daarbij leveren motion controls mogelijk een uitdaging op voor Switch Lite gebruikers gezien je standaard geen losse joy-con hebt bij de Lite-editie.
Of er een port van Skyward Sword komt en wat voor besturing deze zal krijgen is onbekend.