Apple brengt muziekquiz terug met iOS 14

News
dinsdag, 01 september 2020 om 17:30
pexels cottonbro 5053985f1598969557
De oude iPod's met een click wheel hadden het al, maar terug op de iPhone; de Apple Music quiz. In deze quiz hoor je een nummer, waarna je moet raden wat er wordt afgespeeld. Met de nieuwe iOS 14 brengt Apple dit spel terug in de muziek app.
Tijdens de quiz krijg je een bepaald aantal nummers te horen in willekeurige volgorde. Daarna moet je door middel van multiple-choice het juiste antwoord kiezen.
De muziekquiz zit wel een beetje verstopt in iOS 14 in tegenstelling tot de originele muziekquiz. Via dit stappenplan kan je de nieuwe muziekquiz op iOS 14 vinden:
  • Open de snelkoppelingen-app
  • TIk op het tabblad 'mijn snelkoppelingen'
  • Gebruik de zoekbalk en zoek naar 'Muziekquiz'
  • Tik op de snelkoppeling 'Muziekquiz'
  • Geef de snelkoppeling toegang tot je Apple bibliotheek

Alleen via iTunes

De game werkt alleen met de muziek app van Apple, daarom moet je nummers aanschaffen via iTunes en deze synchroniseren vanaf een computer of Apple Music.
In de game heb je vijf rondes waarin je dus vijf verschillende antwoorden te zien krijgt op het scherm, met de naam, artiest en albumcover. Je score kun je uiteraard delen op de sociale netwerken, zodat je je vrienden kan uitdagen of ze een betere kennis van hun muziekbibliotheek hebben. Je zal nog wel even geduld moeten hebben voordat je met de muziekquiz aan de gang kan, want iOS 14 is nog niet gelanceerd voor de iPhone. Het besturingssysteem is momenteel in beta en zal later dit jaar officieel uitgebracht worden door Apple.

Populair Nieuws