Apple Music-app vanaf nu beschikbaar voor Samsung smart-TV’s

News
donderdag, 23 april 2020 om 19:15
samsung smart tv apple musicf1587661758
Apple Music is vanaf vandaag beschikbaar voor Samsung smart-TV’s. Door, naar eigen zeggen, een unieke software update uit te brengen zijn alle Samsung smart-TV modellen van 2018 of later geschikt gemaakt voor de Apple Music App. Samsung is daarmee de eerste televisiefabrikant die de Apple Music-app ondersteunt.
Dit maakte Samsung in een nieuwsbericht op haar website bekend. Volgens Samsung is ze de eerste fabrikant die Apple Music op haar televisies aanbiedt. Samsung heeft samengewerkt met Apple om de muziekdienst van het merk beschikbaar te maken op de smart-TV’s. De update voor de Samsung televisies is vanaf nu beschikbaar voor alle gebruikers. Na de update kan de Apple Music app gedownload worden uit de Samsung TV App Store.
Gebruikers die nog geen Apple-account hebben, kunnen deze aanmaken na het downloaden van de app. Daarna kan er gebruik gemaakt worden van een aanbieding die iedereen met een nieuw account drie maanden gratis toegang tot de dienst biedt. Die muziek kan geselecteerd worden uit de enorme muziekcatalogus van Apple-TV, waarin nu al meer dan zestig miljoen nummers te vinden zijn. Afspelen kan offline via maximaal tien apparaten tegelijkertijd.

Al vaker samengewerkt

Samsung en Apple hebben al vaker samengewerkt. Vorig jaar sloegen de bedrijven de handen ineen om Apple TV beschikbaar te maken op Samsung smart TV's. Daarmee was Samsung al de eerste fabrikant die Apple TV op haar apparaten aan kon bieden. Niet lang na Apple TV werd Apple AirPlay 2 op Samsung televisies geïntroduceerd. Hierdoor kunnen Apple gebruikers hun content naadloos op Samsung smart televisies streamen.