Apple: "Microsoft verantwoordelijk voor Epic Games-zaak"

News
vrijdag, 21 mei 2021 om 10:00
epic gamesf1645113725
Niet Epic Games, maar Microsoft zou de grote boosdoener zijn in de zaak tussen Apple en Epic Games die al een tijdje in de rechtszaal uitgevochten wordt. Zo claimt Apple in de rechtszaak. Microsoft zou zich verschuilen achter Epic Games, het bedrijf achter Fortnite, dat met Apple ruziet over het beleid van de App Store.
Epic Games en Apple liggen al sinds 2020 te vechten rondom de regels van de App Store. Deze zouden een oneerlijke machtspositie creëren voor Apple en daar is Epic Games het niet mee eens. Via een stunt met Fortnite probeerde Epic Games verandering door te voeren, maar vervolgens werd Fortnite uit de App Store gehaald. Nu zijn de twee techgiganten in de rechtbanken aan het uitvechten wie er gelijk heeft.
Apple claimt dat het eigenlijk Microsoft is die voor alle problemen zorgt. In de rechtszaak claimt Apple dat Epic Games net zoveel getuigen opriep die iets met Microsoft te maken had als eigen werknemers. Ook wordt gesteld dat Microsoft gedurende het traject juist steeds afstand houdt, waardoor Apple geen documenten bij het bedrijf kon opvragen. Apple stelt daarnaast ook dat Microsoft en Epic samen zijn gekomen voor overleg om het betalingssysteem van Apple te omzeilen.
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404

Apple wil Microsoft-topvrouw niet laten getuigen

Apple roept in de rechtszaak nu dat de getuigenis van Lori Wright geschrapt moet worden. Wright werkt bij Microsoft in de Xbox-divisie en werd door Epic Games als getuige opgeroepen. Epic stelt juist dat Wrights getuigenis geen schokkende verrassingen bevat voor Apple en dat Microsoft evenveel documenten aan Epic heeft gegeven als aan Apple.
Toch is het geen geheim dat Microsoft Epic steunt in de zaak Epic Games v. Apple. De techgigant die verantwoordelijk is voor de Xbox-consoles is namelijk van mening dat de commissie van 30 procent die Apple vraagt voor aankopen op Apple-platformen te hoog is. Ook blokkeerde Apple Microsofts Xbox Game Pass voor Apple-apparaten, waardoor Microsoft via de browser de service moet aanbieden, iets waar veel spelers om klagen.