‘Apple werkt aan alternatief voor Apple Watch’

News
dinsdag, 20 februari 2024 om 16:30
apple 132960
Het is nu zo’n tien jaar geleden dat de Apple Watch is geïntroduceerd. Veel mensen gebruiken hem inmiddels om hun gezondheid een beetje bij te houden. Naar verluidt overweegt Apple nu serieus om een alternatief op de markt te brengen.
Bij de onthulling van de Samsung Galaxy S24 werd een nieuw apparaat geteased. Het gaat om een ring die qua functionaliteit vergelijkbaar is met een smartwatch. Nu beweert Electronic Times dat Apple hetzelfde overweegt (via MacRumors).
Er zou al jaren aan een smart ring gedacht worden binnen Apple. Er zijn bijvoorbeeld patenten voor. Maar de laatste tijd zouden er veel meer patenten worden aangevraagd en zou Apple bezig zijn te kijken wanneer een ‘Apple Ring’ eventueel op de markt gebracht kan worden.

Apple Ring zit minder in de weg dan Apple Watch

Er zijn wat voordelen aan een ring in plaats van een horloge. Zo is het een kleiner apparaat, dat minder opvalt. Gebruikers kunnen hem langer achter elkaar dragen en vaker ‘s nachts omhouden.
Wat betreft features is het waarschijnlijk dat de ring vergelijkbaar is met een Apple Watch. Bestaande smart ringen meten bijvoorbeeld hartslag, ademhaling en slaapgegevens, net als een smart watch. Ook functies als een contactloze betaling zijn mogelijk met een smart ring.
Het is niet duidelijk hoe ver Apple nu is met een eventuele ring wearable. Het duurt mogelijk nog even voor het bedrijf er zelf iets over zegt, ervan uitgaande dat het klopt dat er aan een ring gewerkt wordt.

Populair Nieuws