‘Apple werkt aan abonnementsdienst voor iPhones en iPads’

News
vrijdag, 25 maart 2022 om 16:30
2021 09 07 iphonef1631050873
Apple wil het mogelijk maken voor mensen om maandelijks te betalen om een iPhone of iPad te gebruiken, in plaats van in een keer honderden euro’s te betalen. Zo melden ingewijden aan Bloomberg. Het bedrijf zou werken aan een abonnementsdienst.
De nieuwe dienst gaat lijken op Apple Music en de opslagdienst iCloud, waarbij Apple al werkt met maandelijkse betalingen. Bij de nieuwe abonnementsdienst lease je de telefoon of tablet. Via je Apple ID en account in de App Store kun je je dan abonneren op Apple-hardware.
Hoeveel het abonnement gaat kosten is nog niet bekend. De maandelijkse kosten zijn in ieder geval afhankelijk van de hardware waar je voor kiest. Apple zou er nog over nadenken of je de iPhone of iPad vervolgens weer kan inruilen wanneer er een nieuwe versie uitkomt. Ook hoe de dienst wordt aangeboden is nog niet helemaal duidelijk.

Apple's iPhone abonnementsdienst mogelijk eind dit jaar van start

Met deze nieuwe dienst zou Apple niet alleen meer omzet kunnen genereren, maar worden consumenten ook geholpen doordat ze minder geld in één keer hoeven te betalen voor een nieuwe telefoon of tablet. Volgens Bloomberg is het project nog in ontwikkeling, maar zou het mogelijk eind dit jaar al van start gaan.
In Nederland bestaat er natuurlijk al een soortgelijke dienst, waarbij je je telefoon maandelijks afbetaalt bij de provider. Of Apple’s eigen abonnementsdienst voordeliger wordt voor de consument is nog even afwachten.

Populair Nieuws