5 redenen waarom je House of the Dragon moet kijken

Article
dinsdag, 13 september 2022 om 13:00
matt smith as prince daemon targaryenf1656440092
Game of Thrones is terug met haar eerste spin-off op HBO Max. Het betreft House of the Dragon, waarvan het eerste seizoen nu op de streamingdienst staat. Toch heeft het einde van Game of Thrones een scala van fans huiverig gemaakt voor de nieuwe serie. Toch zijn er gelukkig genoeg redenen om House of the Dragon te kijken.

1. Het einde is al klaar

Het grote probleem van Game of Thrones latere seizoenen is dat het einde van de serie nog niet klaar lag. Schrijver George R.R. Martin heeft de laatste boeken in zijn A Song of Ice and Fire-reeks nog niet af en daardoor konden de makers van Game of Thrones niet zo precies het einde van de serie schrijven. Vanaf seizoen 6 van de serie werd dit steeds pijnlijker duidelijk tot het laatste seizoen uitkwam en de goede reputatie van de serie vernietigde.
Voor House of the Dragon is dat niet het geval. Deze spin-off is gebaseerd op het boek Fire & Blood en vertelt het complete verhaal van House Targaryen. Gezien we weten hoe dat boek eindigt hebben de makers deze keer een concreet begin, midden en einde klaarliggen. Dat elimineert gelijk het mogelijke gevaar waar Game of Thrones tegenaan liep.

2. Bekende namen achter de schermen

Een ander gevaar dat House of the Dragon vermijdt, is dat originele makers David Benioff en D.B. Weiss niet betrokken zijn bij de serie. Het tweetal kreeg nogal wat kritiek naarmate de seizoenen zich opstapelden. Het duo leek zelf ook geen interesse meer te hebben in het maken van de serie.
Gelukkig zijn er wel een aantal andere geroemde namen aan de serie verbonden. Sommige creatievelingen die bij Game of Thrones betrokken waren, zijn namelijk wel over gekomen en dat zijn namen om enthousiast van te worden. Miguel Sapochnik is namelijk mede-verantwoordelijk voor het eerste seizoen als showrunner.
Hem kun je kennen als regisseur van een aantal van de beste afleveringen van Game of Thrones, zoals “Battle of the Bastards” en “The Winds of Winters”. Ook helpt George R.R. Martin zelf mee aan de serie, iets wat hij ook bij de voegere seizoenen van Game of Thrones deed. Tel daarbij componist Ramin Djawadi bij op die de muziek van de originele serie verzorgde en er zijn al genoeg elementen die fans gelukkig kunnen stemmen.
paddy considine as king viserys targaryenf1649836138

3. Net zoveel intrige

In het verhaal mogen fans ook vertrouwen hebben. House of the Dragon richt zich namelijk grotendeels op het politieke schouwspel, het aspect van Game of Thrones dat verreweg het interessantste deel was. Dit keer is het alleen House Targaryen dat constant gevolgd wordt, waarbij het alleen niet om één generatie van de familie gaat.
House of the Dragon is niet bang om een sprong in de tijd te nemen en zal uiteindelijk meerdere generaties Targaryens spannen. De kans dat we een jonge Daenerys Targaryen zien lijkt wel klein, maar je weet het natuurlijk maar nooit. Het is en blijft een serie waar het onverwachte steeds weer gebeurt.

4. Meer draken

Gezien we in House of the Dragon te maken hebben met de Targaryen-familie toen ze nog op de Iron Throne zaten, kun je draken verwachten. Waar Game of Thrones er drie had, heeft deze serie er bijna twintig. Qua CGI blijkt uit de eerste afleveringen in ieder geval dat deze er weer goed uit zien.
Die vuurspuwende beesten staan in de serie dan ook garant voor veel actie. Veldslagen waar zwaarden en draken elkaar in hoog tempo opvolgen zijn aanwezig en telkens zorgt het voor spectaculaire beelden waarbij je constant op het puntje van je stoel zit om te zien hoe de actiescenes aflopen.
rhys ifans as otto hightowerf1649836018

5. Seizoen 2 is al in de maak

Dat House of the Dragon fans weet te vinden is duidelijk. HBO heeft het tweede seizoen van de serie namelijk al besteld. Goed nieuws dus voor fans, want die weten nog voor het eerste seizoen afloopt dat er meer is om naar uit te kijken.
Sapochnik zal bij dat tweede seizoen alleen geen showrunner meer zijn. Die rol wordt vanaf dat seizoen compleet vervuld door Ryan Condal. Hij is nu ook al showrunner, maar deed dit eerst samen met Sapochnik. Laatstgenoemde is voor het tweede seizoen uitvoerend producent.
Ben jij al begonnen met House of the Dragon? Laat het ons weten in de reacties!